Το νέο δήμαρχο Φοινικαίων επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Λάμπρος Κακίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφθηκε το νέο Δήμαρχο Φοινικαίων, Χρήστο Κίτσο, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή, ευχόμενος του καλή θητεία με την υπόσχεση της καλής συνεργασίας για το καλό των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
Συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την παιδεία και την ανάπτυξη. Στο μεταξύ της συζήτησης. Παρουσία των αστυνομικών αρχών της Επιμελητείας των Αγίων Σαράντα, του Αστυνομικού Τμήματος της Λιβαδειάς και της Δημοτικής Αστυνομίας Φοινικαίων , έγινε διάλογος για τα αίτια πολλαπλασιασμού περιπτώσεων διαρρήξεων, κλοπών και τρομοκρατικών ενεργειών στα χωριά του δήμου, όπως ήταν πρόσφατα αυτό της ανατίναξης του μνημείου του εθνικού ήρωα Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά, καθώς και για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Ο Διευθυντής της Επιμελητείας Αγίων Σαράντα Συριά Μπέλαϊ, εξέφρασε τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και με το προξενείο για την ασφάλεια στην περιοχή παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που εμποδίζουν το έργο του, όπως είναι η έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων και υλικής υποδομής σε μια πολύ δύσκολη περιοχή όπως είναι η Φοινίκη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του αστυνομικού τμήματος σε επιμελητεία και ταυτόχρονα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες γι’ αυτό.

Ο κύριος Κίτσος ζήτησε από τις αρχές να καλέσουν και εντάξουν στην αστυνομία παιδιά από την περιοχή.
Στο τέλος ο δήμαρχος Φοινικαίων, ευχαρίστησε τους καλεσμένους τονίζοντας ότι όλα μπορεί να λυθούν αν υπάρχει διάθεση, συνεργασία και επιμονή.

Σχόλια