Αλβανοί ακροδεξιοί καλούν συγκέντρωση στην Κακαβιά στο μνημόσυνο Κατσίφα

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, περιθωριακές ακροδεξιές οργανώσεις, καλούν ομοϊδεάτες τους -πατριώτες Αλβανούς όπως αυτοαποκαλούνται - ούτως ώστε στις 26 Οκτωβρίου να βρεθούν στο τελωνείο της Κακαβιάς και να εμποδίσουν τους Έλληνες εξτρεμιστές - όπως τους αποκαλούν - που θα περάσουν τα σύνορα για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα.
Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη.
Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι Έλληνες ετοιμάζονται για τις 26 του μήνα, η Κακαβιά θα γεμίσει με Έλληνες εξτρεμιστές», γράφουν σε ένα άλλο σημείο.

Πρόκειται σαφώς για ισχνές μειοψηφίες που δεν έχουν καμία απήχηση στην Αλβανική κοινωνία. Σημεία των καιρών θα μπορούσε να πει κανείς αφού, δυστυχώς, στην Αλβανία, τα τελευταία χρόνια, εκτός από την Κάνναβη ανθεί και ο Εθνικισμός, στα όρια της γραφικότητας τις περισσότερες φορές.

** Η φωτογραφία είναι από ένα αντίστοιχο κάλεσμα προ εξαμήνου στο Αργυρόκαστρο. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων δεν ξεπέρασε τα πενήντα άτομα, με την πλειοψηφία αυτών να έχουν μεταφερθεί από άλλες Αλβανικές πόλεις.

Σχόλια