Τσίπρας: Προϋπόθεση για την ένταξη της Αλβανίας τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Στις αποφάσεις που θα πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Συριακό και την νοτιοανατολική Μεσόγειο, για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αλλά και για τα Δυτικά βαλκάνια κρίνεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Σε ότι αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε: "Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα που θα δοθεί στις χώρες των Βαλκανίων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Βόρεια Μακεδονία δεν θα είναι ένα μήνυμα αρνητικό. Δε θα είναι ένα μήνυμα, ότι ανεξαρτήτως των μεγάλων προσπαθειών και των μεταρρυθμίσεων, τα δυτικά Βαλκάνια δεν θα έχουν καμία προοπτική να έρθουν πιο κοντά στην ΕΕ. Και ότι θα αφεθούν έρμαια στις διαθέσεις τρίτων χωρών, που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερη δραστηριότητα στην περιοχή.

Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι θα υπάρξει μια θετική απόφαση για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας κι ένας οδικός χάρτης ενδεχομένως για την Αλβανία, με απαραίτητη προϋπόθεση να προχωρήσουν σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας".


Σχόλια