Ποια είναι, τελικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ;!

Με αφορμή κάτι που συνέβη (ή μάλλον δεν συνέβη) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Σαράντα από την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για την 28η Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος -παρουσιαστής της εκπομπής "Περπατώντας στον τόπο μας"- και εκ των ιδρυτών της Οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, Δημήτρης Κίκης, αναρωτιέται με ανάρτησή του στο facebook για το ποια είναι - τελικά - η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γράφει λοιπόν ο κύριος Κίκης:

"Προετοιμάζοντας την εκπομπή της 8ης Νοεμβρίου, όπου κύριο θέμα έχει την εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την 28η Οκτωβρίου στους Αγ. Σαράντα, θυμήθηκα από εκείνο το βράδυ ένα απαράδεκτο για μένα συμβάν. Στην αίθουσα της εκδήλωσης είχε προσέλθει και ο πρόεδρος του MEGA και νυν δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσιος. Όμως οι διοργανωτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ούτε τον προσφώνησαν ούτε του έδωσαν το λόγο να χαιρετήσει...Γιατί; Είμαι σίγουρος πως, αν βρισκόταν στην αίθουσα κάποιος εκπρόσωπος του Δ.Κ. ή ακόμη και των τσάμηδων, θα του είχαν δώσει με δουλοπρέπεια το λόγο. Να πω την αλήθεια, δεν πίστευα στα μάτια μου. Τόσο μικρή, μικρούτσικη, κατάντησε η ΟΜΟΝΟΙΑ που, όταν εμείς την ιδρύσαμε το 1990-91, ήταν ένας ορμητικός χείμαρρος;! Κύριοι ηγέτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφήνετε έξω από την Οργάνωση όσους Έλληνες ψηφίζουν το MEGA, ένα ελληνικό κόμμα; Τότε ποιος σας έμεινε, "η μαλέκω από τη Τρέμουλη", όπως έλεγε ο αείμνηστος Κυριαζάτης; Ή οι μετρημένοι στα δάκτυλα οπαδοί του ΚΕΑΔ; Με ποιο δικαίωμα ταυτίζετε εσείς σήμερα την ΟΜΟΝΟΙΑ με το ΚΕΑΔ; Γράφει πουθενά το Καταστατικό της; Είστε ήδη μικροί, μικρούτσικοι και οδηγείτε την ΟΜΟΝΟΙΑ προς εξαφάνιση, για να μην πω πως αυτό έχει γίνει. 
Σας το λέει αυτό ένας εκ των ιδρυτών της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ο οποίος δεν έχει απολύτως κανένα ατομικό συμφέρον, ένα άτομο (σίγουρα όχι το μόνο) που νοιάζεται για την Οργάνωση που με πολλούς άλλους ίδρυσε. Ανοίξτε (όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη) τις πόρτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλους τους Έλληνες και όχι μονάχα στα καλά παιδιά του φίλου μου του Ντούλε. Οι καιροί είναι χαλεποί κι εκείνο που χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ο ελληνισμός είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Καθίστε κάτω Κεαδίτες και Μεγκαιτες και κάνετε το καθήκον σας ενώστε αυτό τον τόπο κσι κόσμο, όπως έλεγε πάλι ο αείμνηστος Κυριαζάτης. Σήμερα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά!.."

Σχόλια