Η Αλβανία δεν θα επιστρέψει σε Lockdown σύμφωνα με την κυβέρνηση

Η αλβανική κυβέρνηση δεν θα επαναφέρει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή γενικής καραντίνας παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο και ότι η επιστροφή σε γενική απαγόρευση  θα βλάψει όλους.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία και ο στρατός δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά κάθε πολίτη, ενώ, κάλεσε όλους να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους υγεία και έτσι να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για όλο τον πληθυσμό.

Το κλείδωμα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο ήταν απαραίτητο για να προετοιμαστεί για το επόμενο, είπε ο Ράμα και τώρα η Αλβανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Αλβανία έχει καταγράψει 85 θανάτους και 3278 συνολικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 1875 παραμένουν ενεργά.
Ήταν μεταξύ των έξι ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε στους Αλβανούς πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε από τις χώρες μέλη λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.
Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της ότι θα χρειαστεί καραντίνα για δύο εβδομάδες εάν επιστρέψουν από την Αλβανία.

Η Αλβανία έχει τον χαμηλότερο αριθμό τεστ κορωνοϊου ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Worldometers , μόνο 9.542 τεστ, ακολουθούμενη από την Ουκρανία με σχεδόν διπλάσιο αριθμό.

Σχόλια