Ενωμένη αντιπολίτευση: Ο Ράμα παραβίασε την εκλογική συμφωνία

Η Ενωμένη Αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορούν τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι παραβίασε τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου για την Εκλογική Μεταρρύθμιση, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Αλβανίας.

«Αυτή η άνευ προηγουμένου πράξη σπάει τη συναίνεση που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των στρατηγικών μας εταίρων, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας μας και βλάπτει τις πιθανότητες της Αλβανίας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», λέει η δήλωση της Ενωμένης Αντιπολίτευσης.

«Αυτή η διαβολική πράξη γίνεται μόνο για την προσωπικό όφελος του Έντι Ράμα και οφείλεται στον φόβο του για εκλογές. Βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, που εγκαταλείπονται και προδίδονται από τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Τους αφήνει μόνους καθώς αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση υγείας με την πανδημία και την οικονομική κρίση, η οποία είναι άμεση συνέπεια της αποτυχίας του και της ανεύθυνης συμπεριφοράς του.

Ποτέ άλλοτε το Σύνταγμα της Αλβανίας δεν έχει αλλάξει μονομερώς, με τους κανόνες μιας μόνο πλευράς, χωρίς συναίνεση από τα συμμετέχοντα κόμματα. Πρόκειται για μια πρόκληση, μια τυπική συμπεριφορά αυτοκρατόρων που φοβούνται τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Θέλει να ενθαρρύνει την πολιτική σύγκρουση πριν από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι καθοριστικές για τη δημοκρατία και την πρόοδο της Αλβανίας προς την ευρωπαϊκή πορεία.

Η Ενωμένη Αντιπολίτευση ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τους στρατηγικούς μας εταίρους για αυτήν την άνευ προηγουμένου πράξη που επιδεινώνει περαιτέρω το πολιτικό κλίμα στη χώρα και θέτει την Αλβανία σε μια πορεία απρόβλεπτων εξελίξεων.

Η Ενωμένη Αντιπολίτευση παραμένει πλήρως δεσμευμένη να εκπληρώσει το κάλεσμα του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μίκε Πομπέο, τους Ύπατου Εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζοσεφ Μπορέλι και του Επίτροπου Διεύρυνσης, Oliver Varhelyi, να εγκρίνει τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου στο Κοινοβούλιο χωρίς αλλαγές και το συντομότερο δυνατόν », ολοκληρώνει τη δήλωση της η Ενωμένη Αντιπολίτευση.

Σχόλια