Επιχείρηση φίμωσης των Ελλήνων στην Αλβανία

-Στο στόχαστρο το ιδρυτικό στέλεχος της Ομόνοιας πρώτος βουλευτής της μειονότητας Παν. Μπάρκας

Το κλίμα στη Βόρειο Ήπειρο δεν είναι καλό για την ελληνική μειονότητα και το κλίμα εκφοβισμού στρέφεται ακόμη και εναντίον επιφανών μελών της μειονότητας. Έτσι, ο Παναγιώτης Μπάρκας, ιδρυτικό στέλεχος της Ομόνοιας, πρώτος βουλευτής της μειονότητας, δημοσιογράφος και καθηγητής στο Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Αργυρόκαστρου, έχει στοχοποιηθεί από εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία για την εθνική καταγωγή του.

Με επιστολή του μάλιστα προς την ΕΣΗΕΑ αλλά και τις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ο κ. Μπάρκας ζητάει έμπρακτη συμπαράσταση για να αντιμετωπίσει τις απειλές αυτές.

Περιγράφοντας διάφορες κινήσεις στοχοποίησής του, ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι «οι επιθέσεις αυτές συνέπεσαν με την κορύφωση της επιμονής της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η οποία, ζητώντας και τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, προσπαθεί να κατασκευάσει εις βάρος μου κατηγορίες περί διάδοσης αντισυνταγματικών υλικών, που στόχο έχουν, κατά τους ισχυρισμούς τους, την απόσχιση αλβανικών εδαφών. Και όλα αυτά προκύπτουν λόγω της επαγγελματικής και λοιπής δραστηριότητάς μου στην Αλβανία, σε υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Αλβανίας».

Και ο Παναγιώτης Μπάρκας τονίζει ότι οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας «βλέπουν στη φίμωση και εξουδετέρωσή μου ένα αποτελεσματικό μέσο για περαιτέρω εκφοβισμό των Ελλήνων στην Αλβανία, τους οποίους βλέπουν ως όμηρους των εθνικιστικών τους βλέψεων».

Ας ελπίσουμε ότι η ελληνική πρεσβεία θα θέσει το θέμα αρμοδίως στις αλβανικές αρχές, ζητώντας περισσότερα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία του μειονοτικού δημοσιογράφου και καθηγητή.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ




Σχόλια