Περιφέρεια Αργυροκάστρου, μάχη για την πέμπτη έδρα.

Περιφέρεια Αργυροκάστρου, μάχη για την πέμπτη έδρα.

Qarku i GjirokastrësΗ Περιφέρεια του Αργυροκάστρου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αλβανίας. Αποτελείται από σημαντικούς δήμους, όπως το Αργυρόκαστρο, την Πρεμετή, το Τεπελένι, τη Μεμαλίαϊ, το Λιμπόχοβο, την Κλεισούρα  και πολλές επαρχίες, ένα μέρος των οποίων κατοικούνται από την ελληνική μειονότητα. Σύμφωνα με την INSTAT ο πληθυσμός της Περιφέρειας Αργυροκάστρου  το 2013 είναι 68.497 κάτοικοι, εκ των οποίων 35 χιλιάδες ζουν σε αστικές περιοχές και το υπόλοιπο σε αγροτικές περιοχές.

Σε αυτή την Περιφέρεια εκλέγονται  5 από τους 140 βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου.  Λόγω του εκλογικού συστήματος είναι ήδη σαφές ότι οι δύο κυριότεροι υποψήφιοι για το ΣΚ (Ahmetaj, Βελιάι) και ο κυριότερος Δημοκρατικός υποψήφιος (Ruli) είναι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές. Απλώς περιμένουν την 23η Ιούνη μόνον για τυπική επισημοποίηση. Για τον αριστερό συνασπισμό για την τρίτη έδρα θα μονομαχήσουν ο τρίτος του ΣΚ  πρώην υπουργός Αγγελής και ο πρώην υπουργός του LSI o Tάβος αν  παραμείνει η προηγούμενη αναλογία 3:2.

Στο Δεξιό συνασπισμό φαίνεται ότι η δεύτερη έδρα θα κερδηθεί από τον Υπουργό Εργασίας κ. Ξέρα ο οποίος έχει μόνο  έναν αντίπαλο τον υποψήφιο του RP το Roland Bejko.  Αυτός είναι ο μόνος υποψήφιος από το Λαζαράτι, ο οποίος μπορεί μπορεί να συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό ψήφων, αλλά για να αγγίξει τη δεύτερη έδρα της δεξιάς θα χρειαστεί 3-4 φορές περισσότερους ψήφους από ό, τι στο Λαζαράτι. 
Δείτε πως είχαν μοιραστεί οι έδρες από το 1992 μέχρι το 2009
ΤΙΡΑΝΑ - Περιφέρεια του Αργυροκάστρου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αλβανίας. Κομμάτια του είναι μερικά σημαντικά δήμους, όπως Αργυρόκαστρο, Πρεμετή Telepena, Memaliaj LIBOHOVA, Këlcyra και πολλές τοπική μονάδα, ένα μέρος των οποίων κατοικούνται από μειονότητες. Σύμφωνα με την INSTAT Αργυρόκαστρο πληθυσμού της περιοχής το 2013 ήταν 68.497 κατοίκους, εκ των οποίων 35 χιλιάδες ζουν σε αστικές περιοχές και το υπόλοιπο σε αγροτικές περιοχές. Σε αυτό το κύκλωμα 5 από 140 βουλευτές εκλέγονται Αλβανικό Κοινοβούλιο.

MP που μετέφερε για τις εκλογές στο Αργυρόκαστρο;
Λόγω του εκλογικού συστήματος είναι ήδη σαφές ότι οι δύο κορυφαίους υποψηφίους για την SP (Ahmetaj, Βελιάι) και κορυφαίος Δημοκρατικός υποψήφιος (Ruli) είναι ήδη μέλη που εκλέγονται. Απλώς περιμένετε για 23η Ιούνη επίσημη κοινοβουλευτική περίοδο. Ένα υψηλό ποσοστό των διατύπωση είναι επίσης ο τρίτος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρώην υπουργός Angeli, αντίπαλος του οποίου μόνη άλλη Tavo είναι ο πρώην υπουργός της SMI.

Ωστόσο, με δεδομένη την τάση 3:02 εκπροσώπηση της SMI και η αδυναμία να κερδίσει πάνω από 4800 ψήφους, στη συνέχεια να επικεντρωθεί στις κύριες αντιπαλότητα πέμπτη θητεία, που ισχυρίζονται ορισμένους υποψηφίους. Εάν το αριστερό καταφέρνει να κερδίσει ένα πέμπτο όρο, στη συνέχεια κορυφαίος υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Βαγγέλη Tavo επικεφαλής της λίστας της SMI, το τέταρτο υποψήφιο Vladimir Costa SP και το πρώτο υποψήφιο HRUP Alqiviadhi Πύλη.

Αν η αριστερά δεν καταφέρνει με αυτή την εντολή και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο στις σχέσεις αντιπρόσωπο, τότε αναπληρωτής Ξερά DP έχει μόνο έναν αντίπαλο RP υποψήφιος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής του τοπικού υποκαταστήματος του Δημοκρατικού Κόμματος για πολλά χρόνια, Roland Bejko.

Αυτός είναι ο μόνος υποψήφιος από το Λαζαράτι, η οποία μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό ψήφων, αλλά για να φτάσει τη δεύτερη θητεία του ΑΣ που θα είναι 3-4 φορές περισσότερες ψήφους από ό, τι στο σπίτι. Οι πιθανότητες για μια ριζοσπαστικοποίηση των εκθέσεων από 3:2 υπέρ της SP στις ίδιες σχέσεις υπέρ της DP - είναι σχεδόν αδύνατο, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=/search%3Fq%3Dshqiptarja%2Bgazeta%26biw%3D1440%26bih%3D737&rurl=translate.google.gr&sl=sq&u=http://www.shqiptarja.com/zgjedhje-2013/2748/gjirokaster-dominon-ps-lufta-per-deputetin-e-peste-161283.html&usg=ALkJrhgjg7Gr00n89jEVbBUH1LM1fmbNhw#sthash.Kne0B4VZ.dpuf
Ndarja e mandateve në gjirokastër nga zgjedhjet e viti 1992 deri në 2009  

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή θεωρείται το γεγονός ότι αν και η Περιφέρεια ψήφισε για το Δημοκρατικό 2 βουλευτές το 2009  και οι δύο, ο Ξέρας και ο Ruli, διορίστηκαν υπουργοί και ως εκ τούτου, το Αργυρόκαστρο είναι ο μόνος νομός με συμμετοχή 100% στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.  
Το στοιχείο αυτό - βοήθεια για τη συμπολίτευση, συνδέεται πολύ με την ικανότητα και την αντιπροσωπευτική  ποιότητα των δύο υπουργών, οι οποίοι στον κόσμο έχουν μια διαφορετική εικόνα απ' ότι κατά την προηγούμενη θητεία 2005-2009.
  
 Ένας άλλος παράγοντας υπέρ της κυβέρνησης είναι οι αγροτικές επενδύσεις της. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή των ψηφοφόρων με το λιγότερο κόστος των επενδύσεων, η κυβέρνηση επικεντρώθηκε στις τοπικές μονάδες, στους δρόμους των επαρχιών και των χωριών, σε διάφορα τοπικά προγράμματα και άλλα προβλήματα.
 Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι οι καλές σχέσεις της αλβανικής κυβέρνησης με την ελληνική πλευρά, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές. Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει κάθε αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα και έχει ακολουθήσει μια πολιτική επαναπροσέγγισης και άνευ όρων . Të dhëna për zgjedhjet në qarkun e Gjirokastrës  Παράγοντες υπέρ της αντιπολίτευσης 
 Το κύριο επιχείρημα είναι αυτό της αντιπολίτευσης και η αριστερή παράδοση εκπροσώπησης σε αυτήν την περιοχή.
 Η Οικονομική κατάσταση, η ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει λύση στα μεγάλα έργα υποδομής (π.χ. η εθνική οδός προς το Αργυρόκαστρο), τα προβλήματα της διαφθοράς και του νεποτισμού, κ.λπ., είναι από τα ορατά επιχειρήματα που υποστηρίζουν οι πολίτες..
 Υπέρ της αντιπολίτευσης είναι και η ίδια  υποψηφιότητα των Σοσιαλιστών τα τελευταία 10-12 χρόνια. Ο Υπουργός Ruli παραμένει μια εξέχουσα πολιτική εκπροσώπηση για το Αργυρόκαστρο, αλλά δεν είναι ένας πολιτικός με  δεξιότητες για τη συλλογή ψήφων. 
 Ένα επιπλέον επιχείρημα για την αντιπολίτευση είναι η κυριαρχία της στους κυριότερους δήμους της περιφέρειας και ως εκ τούτου βασίζεται στο μεγάλο της πολιτικό δυναμικό  για εκστρατεία για την εκλογική κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση. 
Οι αλλαγές στη λίστα των υποψηφίων  μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα σε μια περίοδο όπου οι άλλοι υποψήφιοι του  ΔΚ κόμματος έχουν παραμείνει  ίδιοι όπως πριν από τέσσερα χρόνια.  Ένα άλλο πολιτικό στοιχείο  για στήριξη της αντιπολίτευσης είναι η ύπαρξη ενός ενεργού ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων του ΣΚ-LSI και του ΚΕΑΔ  στη μειονότητα.


http://neavi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1717.html

TIRANE - Qarku i Gjirokastrës shtrihet në Jug të Shqipërisë. Pjesë e tij janë disa bashki të rëndësishme, si Gjirokastra, Përmeti, Telepena, Memaliaj, Libohova, Këlcyra si dhe njësi të shumta vendore, një pjesë e të cilave të banuara nga minoritarë. Sipas INSTAT popullsia e qarkut Gjirokastër më 2013 është 68,497 banorë, nga të cilët 35 mijë jetojnë në zonat urbane dhe pjesa tjetër në zonat rurale. Në këtë qark zgjidhen 5 nga 140 deputetët e parlamentit shqiptar.

PËR CILIN DEPUTET BËHEN ZGJEDHJET NË GJIROKASTËR?
Duke pasur parasysh sistemin zgjedhor është e qartë tashme se dy kandidatët kryesorë të PS (Ahmetaj, Veliaj) dhe kandidati kryesor demokrat (Ruli) janë tashmë deputetë të zgjedhur. Ata presin 23 qershorin vetëm për mandat formal parlamentar. Një përqindje të lartë formaliteti ka edhe kandidati i tretë i PS, ish ministri Angjeli, rival i vetëm i të cilit është ish ministri tjetër Tavo i LSI.

Gjithsesi, duke e marrë të mirëqenë tendencën 3:2 të përfaqësimit dhe pamundësinë e LSI të fitojë mbi 4800 vota atëherë rivaliteti kryesor përqendrohet në mandatin e pestë, të cilin e pretendojnë disa kandidatë. Nëse e majta arrin ta fitojë mandatin e pestë atëherë pretendenti kryesor është ish ministri Vangjel Tavo kryesues i listës së LSI, kandidati i katërt i PS-së Vladimir Kosta dhe kandidati i parë i PBDNJ Alqiviadhi Puli.

Nëse e majta dështon me këtë mandat dhe rezultati mbetet i njëjtë në raporte përfaqësuese, atëherë deputeti Ksera i PD ka vetëm një rival, kandidatin e PR, ish prefektin dhe drejtuesin e degës lokale të PD për disa vite, Roland Bejko.

Ai është kandidati i vetëm nga Lazarati, ku mund të sigurojë një numër të konsiderueshëm votash, por për të arritur mandatin e dytë të PD atij do ti duhen 3-4 herë më shumë vota sesa në vendlindje. Shanset për një radikalizim të raporteve nga 3:2 në favor të PS në raportet e njëjta në favor të PD, - janë thuajse të pamundura, pavarësisht premtimeve dhe deklarimeve elektorale të kryeministrit. - See more at: http://www.shqiptarja.com/zgjedhje-2013/2748/gjirokaster-dominon-ps-lufta-per-deputetin-e-peste-161283.html#sthash.RkZNhtTs.dpuf

Σχόλια