Ιδρύεται αστυνομικό τμήμα στην Λιβαδειά


-Θα πλαισιώνεται από Βορειοηπειρώτες

-Καταλυτικός ο ρόλος Ντούλε για την επίτευξη της συμφωνίας

Ένα πάγιο αίτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και των κατοίκων της περιοχής ικανοποίησε η αλβανική πολιτεία με την απόφαση για τη σύσταση τοπικού αστυνομικού τμήματος στην επαρχεία Λιβαδειάς μετά τα δεκάδες περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Καταλυτικό ρόλο για την θετική αυτή εξέλιξη στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας στον Βορειοηπειρωτικό χώρο είχαν οι συνεχείς προσπάθειες του προέδρου του ΚΕΑΔ και εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην αλβανική βουλή κ. Ευάγγελου Ντούλε.
Μάλιστα το νεοσύστατο αστυνομικό τμήμα της Λιβαδειάς τέθηκε σε λειτουργία την Τρίτη παρουσία του επάρχου Ηρώδη Νταλιάνη και του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας Αρτάν Ντίντι. Οπως έγινε γνωστό θα έχει 24ωρη βάρδια, ενώ η πλειοψηφία των αστυνομικών που θα πλαισιώνουν το τμήμα θα είναι ελληνικής καταγωγής.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο έπαρχος Λιβαδειάς Ηρώδης Νταλιάνης μαζί με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας Αρτάν Ντίντι, τον οποίο συνόδευαν ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Αυλώνας, Kastriot Skenderaj, και ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας Άγιων Σαράντα, Vojo Peci, επισκέφτηκαν την καφετέρια του βορειοηπειρώτη Σωτήρη Τζαφέρη και του εξέφρασαν την συμπαράσταση τους για τα δυσάρεστα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί τα Χριστούγεννα, όπου ομάδα μασκοφόρων εισέβαλε στην καφετέριά του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του και του υιού του.
Με την δημιουργία του αστυνομικού τμήματος στην Λιβαδειά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους έλληνες της περιοχής, καθώς οι αστυνομικοί θα μπορούν να ανταποκρίνονται πολύ πιο άμεσα στις κλήσεις των συμπατριωτών μας ενώ η συστηματική παρουσία τους θα λειτουργεί αποτρεπτικά για την τέλεση κλοπών, διαρρήξεων και άλλων αξιόποινων πράξεων από κακοποιούς.
Ευχόμαστε οι προσπάθειες για την δημιουργία και άλλων τοπικών αστυνομικών τμημάτων στις επαρχίες της Βορείου Ηπείρου να έχουν συνέχεια...
πηγή: aftonomi.gr

Σχόλια