Μαθήματα ιστορίας made in....Κοκδήμα






Ο δορυφόρος του Ράμα, Κότσο Κοκδήμα : "Δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Χιμάρα! Είναι αλβανικό έδαφος! Η Χιμάρα είναι εσωτερική υπόθεση της Αλβανίας."


Η Ελλάδα και ΚΕΑΔ δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Χιμάρα, είναι αλβανικό έδαφος


Ο δορυφόρος του Ράμα, Κοκδιμα, επανέλαβε ακόμη μια φορά το θανάσιμο μισός που έχει για την Ελλάδα και τους Χιμαρραίους.


Ο "Λάμπης" με καταγωγή από το Tragjas που οι προγονοί του κατέβηκαν στην Χιμάρα την εποχή της τουρκοκρατίας, σύμφωνα με τον ίδιο στο δημοσίευμα, που είναι ένα ρεσιτάλ μίσους για τους Έλληνες και την Ελλάδα με τίτλο, "Projekti 200 vjecar Grek per aneksimin e Himares" στην εφημερίδα του, shekulli, όπου ο ανιστόρητος αυτός κύριος, στη μνήμη του οποίου χωρούν μόνο τα τούρκικα δεφτέρια, ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και καταστροφέας ανοικοδόμησης της Χιμάρας κι όλης της παράκτιας ζώνης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή "30 Λεπτά" στο Vision+, εκτόξευσε ακόμη μια φορά το δηλητήριο του για τους Χιμαρραίους και την Ελλάδα.


«H Ιστορική Χιμάρα είχε τη "Labëria'' δικό της μέρος. Οι άνθρωποι μεταξύ τους, είναι πολύ κοντά και έχουνε πολύ στενούς δεσμούς με τον πληθυσμό της" Labëria". Η ιστορική αλήθεια πρέπει να γίνει σεβαστή.»,- δήλωσε ο Κοκδίμα, προσθέτοντας,«συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της Χιμάρας με το Λούκοβο και το αλβανικό χωριό Vranishti, είναι μια φυσική εξέλιξη που πηγαίνει σύμφωνα με το πολιτισμό και την ιστορική αλήθεια της περιοχής.»


Όσον αφορά την στάση του ΚΕΑΔ και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας, ο Κοκδήμα ισχυρίζεται ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη Χιμάρα για να διεκδικήσουν.


«Όσον αφορά την Χιμάρα, πρέπει να είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι το ΚΕΑΔ και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν κανένα δικαίωμα για διεκδικήσεις, γιατί η Χιμάρα είναι μια περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς και δεν πρέπει να συγχέεται με την περιοχή που ζει η ελληνική μειονότητα. Η Χιμάρα έχει μια συγκεκριμένη και ιδιαίτερη ιστορία γνωστή σε όλη την οικουμένη και δεν επιτρέπω ούτε στο ΚΕΑΔ, ούτε στους Έλληνες να απαιτούν τον περιορισμό του εδάφους της Χιμάρας »- δήλωσε ο Κοκδίμα.


Όσον αφορά τα επιχειρήματα του ΚΕΑΔ, αναφέρει: «Δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Χιμάρας, αλλά το συμφέρον τους σχετίζεται με το βάρος αυτών των ψήφων, μέσω της Ομόνοιας στη Χιμάρα. Οι υπολογισμοί είναι καθαρά κομματική και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα ανάπτυξης της περιοχής. Παρά τις δηλώσεις του Ντούλε και την συμπεριφορά του Βενιζέλου, δεν θα δεχθούμε διαπραγμάτευση για την Χιμάρα. Δεν δεχόμαστε κανένα υπαινιγμό ότι στη γη της Χιμάρας ζει ελληνική μειονότητα».


Ερωτηθείς σχετικά με τους φόβους μήπως η Ελλάδα βάζει στο μέλλον κάποιες προϋποθέσεις για την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ, αναφέρει ότι, -«Η κυβέρνηση συνασπισμού έδειξε εξαιρετική γενναιοδωρία για την ελληνική μειονότητα. Οι ηγέτες του συνασπισμού μας έχουν δείξει μια εξαιρετικά μεγάλη γενναιοδωρία, έχουν δημιουργήσει δήμο όπου η ελληνική μειονότητα ζει»


Στο τέλος, φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστεί και του τσάμηδες που κατά τον ίδιο παρείχαν πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από ό, τι θα περίμενε κανείς.














Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια