Ευχές για πρόοδο στην Νέο-Εκλεγμένη Ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Επειδή σήμερα η έννοια των λέξεων για αλλαγή πολιτικής στην Ομόνοια για το καλό του τόπου και ενότητα, είναι ποικίλει θα ήθελα να επισημάνω ότι, αυτό μπορεί να πετύχει μόνον με βάση την αξιοπρέπεια. Μέσα σε αυτή ενυπάρχει το σύνολο των καταξιωμένων δραστηριοτήτων και πράξεων ανθρώπων που γνωρίζουν και μπορούν να βάλουν ένα λιθάρι-μικρό είτε μεγάλο- στο χτίσιμο αυτού του οικοδομήματος. 

Από πού όμως πρέπει να αρχίσει; Εμείς, η γενιά της ίδρυσης της Οργάνωσης και της δράσης της πρώτης πενταετίας, ιδρυτές, συνιδρυτές, βουλευτές, νομάρχοι, δήμαρχοι, έπαρχοι, εκλεγμένοι στα διάφορα όργανα από το λαό, αντιμετωπίσαμε πολλά και ποικίλει εμπόδια και δυσκολίες από το παλιό κατεστημένο, τη φτώχια, την ανέχεια, την παλιά νοοτροπία σκέψης και δράσης, την έλλειψη πείρας δημοκρατικών διαδικασιών και γνώσεων, μπορέσαμε να εκπροσωπήσαμε την Ε.Ε.Μ.-τα στην Αλβανία, την Ελλάδα, την Αμερική και τους Διεθνείς Οργανισμούς αντάξια των περιστάσεων. Απεχτήσαμε φίλους σε όλην την Ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο που μας βρέθηκαν πάντα δίπλα μας. Το κύρος της Οργάνωσης ανέβηκε πολύ ψηλά και φόβισε πολλούς, έτσι ώστε να δεχτεί χτυπήματα με κορύφωμα τα γεγονότα του 1994. Δεχτήκαμε πολλές βολές από έξω και από μέσα.

Επομένως, πρέπει με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας να εκτιμηθούν οι αξίες αυτής της περιόδου για την οργάνωση αλλά και τα άτομα, καθώς επίσης να τονιστούν και τα τυχόν λάθη. Είναι τα πρώτα στερεά λιθάρια στα θέμελα της Οργάνωσης που βαστούν όρθιο το οικοδόμημα. Μετά την πρώτη πενταετία, άλλαξαν πολλά και έφεραν την Οργάνωση στη σημερινή κατάσταση, την οποία πολλοί λίγοι θέλουν να παραμείνει έτσι όπως έχει. Βήμα-βήμα να βγουν στο φως όλα με αξιοκρατία, αντικειμενικότητα και ευθύνη. Ταυτόχρονα να σκύψαμε στον πολιτισμό και την κουλτούρα της καθημερινής ζωής για να δοθούν παραγωγικές απαντήσεις στα ζητούμενα. Εκεί στους ρυθμούς και τις ανάσες της ζωής του συνόλου και των ατόμων, όπου οι πρακτικές δεν προβάλλονται, αλλά βιώνονται, να ενσκήψει η Νέα Ηγεσία της Ομονοίας χωρίς κανονιστικούς περιορισμούς. Αναζητώντας τα ίχνη μπορείς να πάρεις πολλές απαντήσεις, ασφαλώς αν το θελήσεις, όπως συμβαίνει και στις επιστημονικές και τις αστυνομικές έρευνες. Με τη σωστή γνώση, τη λογική, τη λειτουργικότητα του αξιώματος του Προέδρου σε συναίνεση με τους Λόγιους που έχει ο Τόπος μας, εντός και εκτός της ηγεσίας (τα σχήματα μπορεί να βρεθούν), θα πετύχει ο κοινός σκοπός. 


Εύχομαι ολόκαρδα, Επιτυχίες στους νεοεκλεγμένους και Καλές Γιορτές σε Όλους. 

Κώστας Μακαριάδης, 
τέως βουλευτής της Ομόνοιας, 
συνταξιούχος δάσκαλος

Σχόλια