15 χρόνια Πολυφωνικό Καραβάνι

Ένα απάνθισμα μονάκριβων στιγμών από το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε η "ΑΠΕΙΡΟΣ" μη κερδοσκοπική από το 1998 και συνεχίζεται από τότε κάθε καλοκαίρι, ανανεώνοντας προορισμούς, πληθαίνοντας σε συνταξιδιώτες.


Ένα ταξίδι που σμίγει στο διάβα του τους κοινωνικούς και φυσικούς χώρους επιβίωσης του Πολυφωνικού Τραγουδιού εντός κι εκτός των συνόρων. Ο μακροβιότερος θεσμός της ζώσας παράδοσης στις μέρες μας, ο μόνος διαπεριφερειακός της παραμεθόριας Ελλάδας, ο μόνος με διασπορά εκδηλώσεων σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία, Βουλγαρία), με συνάντηση επτά λαών στο πρόγραμμά του, σειράς Βαλκανικών, Μεσογειακών πολυφωνιών. 

Το Πολυφωνικό Καραβάνι, ένα ταξίδι διαρκώς on the road και πολύ συχνά off road. Στα όρια και τα υπερόρια, πίσω από τις αποσιωπήσεις και τις ψευδωνυμίες της επίσημης γεωγραφίας. 

Ένα ταξίδι αποκαλυπτικό και γενναιόδωρο. Ένα ταξίδι πολύτροπο - με συναυλίες, γλέντια, σεμινάρια, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, προβολές, δρώμενα, περιήγηση, πεζοπορίες, κολύμπι σε ποτάμια, περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση. Με συνταξιδιώτες το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ και το ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Ένα ταξίδι παντός καιρού, αφού ταξιδεύει όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και τους χειμώνες και τις άνοιξες δεκαεπτά χρόνια τώρα. Μερικές στιγμές από όλα αυτά τα ταξίδια σε αυτό το video που προβλήθηκε το 2013. 

Στο μεταξύ, το Καραβάνι συνεχίζεται όλο και ομορφότερο, όλο και πιο γενναιόδωρο. Φέτος, από τη 1 ως τις 11 Αυγούστου. ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2015!

Σχόλια