Αυθαίρετη προσαγωγή του ομογενούς επιχειρηματία Νικόλαου Νεράτζη (βίντεο)

Σκληρή είναι η δήλωση του ΚΕΑΔ (Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) σε ότι αφορά στην αυθαίρετη προσαγωγή του γνωστού επιχειρηματία εξ Χιμάρας, Νικόλαου Νεράτζη ο οποίος υπήρξε και πρώην βουλευτής.

Συγκεκριμένα χωρίς καν εισαγγελικό ένταλμα, και με γελοίες αφορμές ότι δήθεν αυτοκίνητα προσκεκλημένων της εταιρίας του σε μεγάλο εμπορικό γεγονός, είχαν παρκάρει και δίπλα στον αυτοκινητόδρομο, το Σάββατο το απόγευμα τον προσήγαγαν βιαίως, στο αστυνομικό τμήμα. Οργανώθηκε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση μάλλον με σκοπό να χαλάσουν την εκδήλωση που λάμβανε χώρο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Νεράνζη, στην εμπορική περιοχή που έχει αναπτυχθεί δίπλα στην εθνική οδό Τιράνων – Δυρραχίου.

Ο Νεράτζης προεδρεύει ενώσεως εμπόρων και το τελευταίο διάστημα έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για τις πολιτικές της κυβέρνησης στον φορολογικό τομέα, τα τελωνεία και τη νομοθεσία περί εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας που κινούνται κατά της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον ο Νεράτζης παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος σε ότι αφορά στα ζητήματα της Χιμάρας κυρίως το θέμα της ακίνητης περιουσίας και τις προσπάθειες λεηλασίας της από ξένα προς την περιοχή συμφέροντα καθώς και την αξιοποίηση τουριστικών δυνατοτήτων από ομάδες που έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του ΚΕΑΔ αφήνει σαφώς να εννοηθεί  ότι τόσο το ένα όσο και το άλλο δεν αρέσουν στην κυβέρνηση η οποία δείχνει να διακατέχεται από νοοτροπίες ολοκληρωτισμού και στην προσπάθεια να ελέγξει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης υπερβαίνει το όριο του νόμου.

tachydromos


Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΕΑΔ έχει ως εξής:



Τίρανα, Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



«Το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων– ΚΕΑΔ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση των νομικών ορίων με τις ενέργειες της Αστυνομίας του Κράτους, κατά του επιχειρηματία Νικολάου Νεράτζη.

Τέτοια βαριά επεισόδια καταδεικνύουν την καθεστωτική αυθαιρεσία της κυβέρνησης που επιχειρεί να αντικαταστήσει την εταιρικότητα με τον επιχειρηματικό κόσμο με  εκβίαση και  υποταγή. Ειδικά τούτο για επιχειρηματίες που εκδηλώνονται δημοσίως σχετικά με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Καμπάνα συναγερμού σε ότι αφορά στις αστικές ελευθερίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καταγωγή του εν λόγω επιχειρηματία να μην υπήρξε λόγος επιβάρυνσης στην κρατική αυθαιρεσία».


Σχόλια