Περιουσιακή γενοκτονία από Ράμα-Κοκεδήμα στη Χιμάρα

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Ορθόδοξου Πάσχα που διανύουμε, συγχρόνως και  στα πρόθυρα της έναρξης της τουριστικής περιόδου, Οι Δρυμάδες και το Βούνο ειδικότερα, αλλά και όλος ο Δήμος της Χειμάρρας γενικότερα, τελούν υπό “την κατοχή των μπουλντόζων και των δυνάμεων Της Εθνικής Επιθεώρησης Χωροπροστασίας.

Αλλού με επιλεκτική αναφορά στο νόμο κι αλλού στον “παράνομο”, μαζεύουν χαράτσια, ισοπεδώνουν κτίρια, ειδοποιούν περιουσίες. Απειλούν σε προσωπικό επίπεδο κάθε οικογένεια και προκαλούν συλλογικό πανικό.

Οι εμπνεύσεις Κοκεδήμα -Ράμα, που βρίσκουν έκφραση  σε “προγράμματα ανάπτυξης” για την παραλία του Ιονίου, στοχεύουν στη συνολική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, εις βάρος των νόμιμων ιδιωτικών, κοινοτικών κι εκκλησιαστικών ιδιοκτητών.

Η έκκληση μας απευθύνεται πρώτα, στον κύριο Ράμα, να σταματήσει αμέσως αυτή την επιχείρηση, η οποία αγγίζει τα όρια “περιουσιακής γενοκτονίας” και δεύτερο, στη διεθνή κοινότητα, να στρέψει το βλέμμα της και να δει πώς μεταχειρίζεται την ιστορική κοινότητα της Χειμάρρας μια χώρα-υποψήφια για την ΕΕ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΕΑΔ
27 Απριλίου 2016

Σχόλια