Η αλβανική κυβέρνηση εκχωρεί για 20 χρόνια τις ακτές της Χειμάρρας και της Παλάσας


Ένα μέρος των ακτών της Χειμάρρας και της Παλάσας θα διατεθεί για 20 χρόνια προς εκμετάλλευση σε τουριστικό χωριό που οικοδομεί στην περιοχή ο όμιλος Balfin Group,  του Αλβανού μεγαλοεπιχειρηματία Samir Mane.

Η απόφαση για την εκχώρηση των ακτών, δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης, στην οποία αναφέρεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει την εκμετάλλευση της ακτής  και της αντίστοιχης ζώνης με σκοπό την υλοποίηση του στρατηγικού επενδυτικού project   ΄΄Green Coast΄΄ στην Παλάσα και τη Χειμάρρα, το οποίο κέρδισε το καθεστώς  της στρατηγικής επένδυσης, με ειδική διαδικασία,  και βάσει της απόφασης αρ. 2/13, ημερ. 14.07.2016 της Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η προθεσμία αξιοποίησης της ακτής είναι 20 χρόνια,  για την περίοδο 15 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρονιάς, έναντι του μισθώματος  100 λεκ ανά τετρ. μέτρο από πλευράς του στρατηγικού επενδυτή, για την προαναφερόμενη περίοδο. Τα έσοδα θα διατεθούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Χειμάρρας. Ο επενδυτής, θα πρέπει να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο και με το Δήμο Χειμάρρας.



Telegraf

Σχόλια