Με λαμπρότητα γιόρτασε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός [φωτό]


Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στς 23 Οκτωβρίου από την Κορυτσά και κορυφώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες όπου πραγματοποιήθηκε και μαθητική παρέλαση. Όπως κάθε χρόνο επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου. (Αγιοι Σαράντα, Λιβαδειά, Χιμάρα κ.α.)

Η επέτειος του «ΟΧΙ», συγκέντρωσε ξανά στις 28 Οκτωβρίου 2016 στο χωριό Βουλιαράτες της Πάνω Δερόπολης εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες από όλες τις περιοχές της Β. Ηπείρου: από τη Κορυτσά έως την Χιμάρα. Πολλοί όμως ήταν και οι Ελλαδίτες που ήρθαν με πούλμαν στον τόπο που έγιναν οι μάχες και χάθηκαν χιλιάδες παλικάρια τα κόκκαλα των οποίων βρίσκονται ακόμη διάσπαρτα στην Βορειοηπειρωτική γη, και που ακόμα περιμένουν να βρουν ένα τάφο για να γαληνέψει η ψυχή τους.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια δοξολογία προς τιμήν των πεσόντων ηρώων του Έπους του ’40 στην εκκλησία του Αη Θανάση στους Βουλιαράτες, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ.Δημητρίου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα κα. Ελένη Σουρανή, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Βασίλειος Τόλιος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ – ΜΕΓΚΑ κ. Χρηστάκης Κίτσιος, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου κ. Φλαμούρ Μπίμε, ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, ο Βουλευτής Αντρέας Μάρτος, ο Δήμαρχος Δρόπολης Αχιλλέας Ντέτσικας, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης Αντρέας Κούρτης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων και πολλοί άλλοι.

Μετά τη δοξολογία ο κόσμος και οι επίσημοι κατευθύνθηκαν προς το στρατιωτικό νεκροταφείο Βουλαρατιού όπου έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατατέθηκαν στεφάνια.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες>>>>>

Σχόλια