Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες [φωτο]


Με λαμπρότητα και εθνική κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική Εορτή της 28ου Οκτωβρίου για το Ηρωικό Έπος του ’40 στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη στις 27 Οκτωβρίου με την μαθητική εκδήλωση από το Ενιαίο Σχολείο, Βουλιαρατίου και την Παρασκευή στις 28 Οκτωβρίου με την ανάλογη μαθητική εκδήλωση από το Ενιαίο Μεσαίο Σχολείο Δερβιτσάνης.

Έπειτα από την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών καθώς και την κατάθεση στεφάνων επισήμων, συγγενών πεσόντων, καθώς και εκπροσώπων ελληνικών/ομογενειακών φορέων και συλλόγων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στους Βουλιαράτες.

Πλήθος κόσμου αλλά και επίσημοι φορείς όπως η Α.Ε Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα Ελένη Σουράνη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Βασίλειος Τόλιος, εκπρόσωποι κομμάτων Ελληνικού και Αλβανικού Κοινοβουλίου, o Δήμαρχος Δρόπολης .Αχιλλέας Ντέτσικας καθώς δήμαρχοι από την τοπική αυτοδιοίκηση Ελλάδος και Αλβανίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α. απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι ενάντια των ιταλικών δυνάμεων.

Τιμή και Δόξα στους ήρωες του ’40!

«Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!¨» (Τσώρτσιλ)















Περισσότερες φωτογραφίες>>>>>

Σχόλια