Νέα διαδήλωση των Χιμαριωτών [βίντεο]


Μια ακόμη συγκέντρωση, η τρίτη στη σειρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά από το Δημαρχείο Χιμάρας.

Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των ειδοποιητήριων που έλαβαν 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας στις 28 Οκτωβρίου, υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, με το οποίο τους δίνει προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους.

Καθώς και της ηχηρής απάντησης του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που καλεί τον Δήμαρχο Γκόρο, καθώς και την αλβανική κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα τα σχέδια κατεδάφισης.

Στο σημείο βρέθηκαν,
ο Γενικός πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, Φρέντη Μπελιέρης, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ένωσης Χιμαριωτών Τιράνων κ. Νικόλαος Νεράντζης καθώς και πλήθος κόσμου που διαδήλωσαν πως οι μπουλντόζες δεν θα περάσουν.



Λεωνίδας Παππάς: Τα σπίτια των Ελλήνων της Χιμάρας είναι και δικά μας σπίτια. Σας καλώ να γίνουμε όλοι μαζί ανθρώπινη ασπίδα να προστατέψουμε την γη μας. Αυτή τη γη που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας. Δεν θα πέσει κανένα σπίτι δεν θα πάρουν καμία σπιθαμή γης!

Φρέντης Μπελέρης: Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ θετικά. Κανένας δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του!

Σχόλια