Συνάντηση Κίτσιου - Μπάσα

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστος Κίτσιος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο αυτού του κόμματος κύριο Νίκο Κούρη συναντήθηκε χθες το βράδυ στους Άγιους Σαράντα με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας  κ. Λιουλζίμ Μπάσα. Και οι δύο προέδροι συναντούνται για πρώτη φορά μεταξύ τους και αυτό γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής κινητοποίησης των κομμάτων πριν από τις γενικές  εκλογές του 2017.

Ο κύριος Κίτσιος ενημέρωσε τον κύριο Μπάσα τι πρεσβεύει το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική για το Μέλλον» ΜΕΓΚΑ και ιδιαίτερα τόνισε ότι το πολιτικό αυτό εγχείρημα υπερασπίζεται άμεσα και δυναμικά τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων, τόνισε ο κύριος Κίτσιος απαιτεί νομοθετική ρύθμιση ώστε η πολιτεία για την εφαρμογή και προστασία αυτών των δικαιωμάτων να κινείται νομικά και όχι προαιρετικά όπως μέχρι σήμερα.Γι’ αυτό χρειάζεται  νόμος «Περί μειονοτήτων» και αυτός πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων εφόσον πρώτα συνταχτεί σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές και κυρίως εναρμονισμένος με τα αιτήματα των μειονοτήτων.

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ανέφερε στον κύριο Μπάσα τα μεγάλα προβλήματα που δυσκολεύουν ιδιαίτερα την επιβίωση των Ελλήνων στα πατρώα τους εδάφη, όπως είναι η υφαρπαγή των ιδιοκτησιών από ψευτοιδιοκτήτες, η υποβαθμισμένη ελληνική παιδεία, η συμμετοχή στο δημόσιο βίο της χώρας και άλλα.

Ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης κ. Λιουλζίμ Μπάσα, τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εκτιμά τις προσπάθειες του Κόμματος των Ελλήνων να ζητά επίμονα από την πολιτεία κατοχυρωθούν νομικά τα δικαιώματα. Τόνισε επίσης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ανοιχτό να συνεργαστεί με το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» για να προωθήσει αυτά τα θέματα για να δώσουμε από κοινού μεγαλύτερη ανάσα στις μειονότητες οι οποίες είναι για μας ένας πολίτιμος θησαυρός στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγιοι Σαράντα 27/11/2016

Σχόλια