«Παγίδες» κρύβει το Νομοσχέδιο για τις Εθνικές Μειονότητες

Πολλά κενά και παγίδες που αφορούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας, περιλαμβάνει το  Νομοσχέδιο του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.

 Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που δόθηκε στους ενδιαφερόμενους για να εκφράσουν τις απόψεις τους, με την προθεσμία να λήγει σήμερα. Το νομοσχέδιο, αποτέλεσε την αιτία, ώστε για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία χρόνια να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας από όλους τους πολιτικούς χώρους, μετά από πρωτοβουλία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Σε σύσκεψη που έγινε και μετά από μελέτη του νομοσχεδίου,  αποφασίστηκε από όλους να κατεβάσουν νέα πρόταση νόμου για την Ελληνική Μειονότητα αλλά και για τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας η οποία βασίζεται στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα.  Παρά τα στενά χρονικά όρια, αφού το προσχέδιο του ΥΠΕΞ Αλβανίας δόθηκε στην Ομόνοια την 5η Δεκεμβρίου του 2016 και η προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων είναι η 28η Δεκεμβρίου, οι πολιτικές δυνάμεις και φορείς της ΕΕM κατάφεραν να συντάξουν και να συνυπογράψουν μια πρόταση νόμου βασισμένη στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Δρόπολης και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο βουλευτής του LSI κ. Βαγγέλης Τάβος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Φρέντης Μπελέρης, ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσος, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος καθώς και άλλοι παρευρισκόμενοι. Την ανάλυση του νομοσχεδίου έκανε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Άλκης Πούλης.


proinoslogos.gr

Σχόλια