Η Τουρκία προειδοποιεί την Αλβανία για τους γκιουλενιστές


Συνέχεια στο ανελέητο κυνήγι φαντασμάτων των γκιουλενιστών δίνουν Τούρκοι αξιωματούχοι, βάζοντας στη σκακιέρα πλέον και την Αλβανία.

«Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Αλβανία διανύει μία ευαίσθητη περίοδο. Φαίνεται πως η τρομοκρατική οργάνωση, που δεν κατάφερε τους σκοπούς της στην Τουρκία και δε μπορεί να βρει ησυχία πουθενά, κάνει μεγάλη προσπάθεια να χαράξει νέους δρόμους» επεσήμανε ο υπουργός Γεωργίας, τροφίμων και Κτηνοτροφίας Φαρούκ Τσελίκ, στο πρακτορείο Anadolu από τα Τίρανα.

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ο Τσελίκ χαρακτήρισε την FETO (Fetullah Terrorist Organization), υπεύθυνη για το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου στην Τουρκία, ύπουλη και επικίνδυνη.

Ανέφερε ακόμα, ότι μέλη της οργάνωσης φεύγουν κρυφά από την Τουρκία, προκειμένου να μη συλληφθούν, και γίνονται φυγάδες σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αλβανία.

«Το σημαντικό είναι η κυβέρνηση να γνωρίζει αυτό το θέμα. Ως μία φιλική χώρα, εμείς τους παρέχουμε την πληροφορία. Τα υπόλοιπα είναι δική τους ευθύνη» διεμήνυσε ο Τσελίκ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία δεν ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις καμίας χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των βαλκανικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η οργάνωση FETO, με ηγέτη τον Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγορείται από την Άγκυρα ότι οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, όπου έχει οδηγήσει σε διωγμό και φυλάκιση χιλιάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δικαστικών, στρατιωτικών, ως ύποπτους για σύνταξη με τον Γκιουλέν.



iefimerida.gr

Σχόλια