Διαμαρτυρία Χιμαριωτών στα δικαστήρια της Αυλώνας [ΒΙΝΤΕΟ]


Οι πολίτες της Χιμάρας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, μπροστά στο δικαστήριο της Αυλώνας, για τις αποφάσεις του κατά των περιουσιακών τους στοιχείων στην περιοχή της Χιμάρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλβανική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλές νομικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χιμάρα. Επί του παρόντος, ένα πολύτιμο μέρος της περιοχής της Χιμάρας έχει παραδοθεί στους ολιγάρχες, οι οποίοι ευνοούνται από τις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης.

Εκτός από αυτές τις εχθρικές ενέργειες εναντίον της Χιμάρα, σήμερα ο κύριος ρόλος που διαδραματίζουν τα Δικαστήρια και η Εισαγγελία, δίνει το δικαίωμα στο κράτος να κερδίσει κάθε απαίτηση για τις περιουσίες και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων της Χειμάρας.

Η κατάσταση εκφυλίστηκε για μήνες, μια σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων κατοίκων της Χιμάρας με το αλβανικό κράτος, όπου η Ελλάδα και η ΕΕ παρενέβησαν αρκετές φορές. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, η αλβανική κυβέρνηση πραγματοποίησε έργα για την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών ιθαγενών πληθυσμών, ισχυριζόμενη ότι θα αναπτύξει τον τουρισμό.

Ωστόσο, μετά από δημοσίευση τίτλων ιδιοκτησίας από τα Γραφεία Καταχώρισης Ακινήτων της Αλβανίας, για την Χιμάρα, αρκετές εκατοντάδες Αλβανοι μουσλουμάνοι, συμπεριλαμβανομένων των ολιγαρχών και μελών της αλβανικής μαφίας, επωφελήθηκαν από εδάφη που ανήκουν στον λαό της Χειμάρας.

Για το λόγο αυτό αναμένονται διαμαρτυρίες και εξέγερση τις επόμενες ημέρες στη Χιμάρα.

Μεταφορά από: smarkos.blogspot.gr


Σχόλια