Ποτάμι: Η Αλβανία συνεχίζει να περιφρονεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας


Μόλις έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, οι αρχές της χώρας έσπευσαν να επιβεβαιώσουν, για μια ακόμα φορά, τη βαθιά περιφρόνησή τους απέναντι στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας με την κατεδάφιση δύο -ομογενειακών συμφερόντων και τουριστικού αντικειμένου- κτηρίων των αμιγώς μειονοτικών Δρυμάδων, προκειμένου να αντικατασταθούν από νέες και αμφίβολης αισθητικής κατασκευές. Και όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις της πολεοδομικής αρχής ότι δεν θα αναλάμβανε τέτοια πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η, για πολλοστή φορά, επιλεκτική προτίμηση των αλβανικών αρχών να προσβάλουν την ακίνητη περιουσία του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου στοχεύει, αναμφίβολα, στην εξώθησή του σε απομάκρυνση από τα εδάφη στα οποία έζησαν δεκάδες γενεών των προγόνων του.

Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση της Αλβανίας να θέσει οριστικό φραγμό στην καταπίεση των Ελλήνων της επικράτειάς της και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Για το καλό των ίδιων, της Αλβανίας και των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Σχόλια