Αήττητο..τέλος για τον ΠΑΣ


Την πρώτη του φετινή ήττα γνώρισε προχθές ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έχασε από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Ακίνδυνοι επιθετικά για μια ακόμα αναμέτρηση οι Ηπειρώτες, δεν κάνουν τελικές προσπάθειες και η απουσία του Κόντε είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ο...συνήθης ύποπτος  Πρίγιοβιτς με κεφαλιά, ο οποίος είχε και δοκάρι.

Πώς έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του ΠΑΣ, τον οποίο παρέταξε με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Τζημόπουλος, Μαυροπάνος και Μιχαήλ, την δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Καρανίκας και την αριστερή ο Μπουκουβάλας. Στην μεσαία γραμμή οι Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης και Λίλα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Γιάκος και Χαλκιαδάκης.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε σύστημα 4-2-3-1, δίνοντας φανέλα βασικού στα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μάτος δεξί μπακ και ο Λέοβατς αριστερό, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Σαμπράνο και Βαρέλα. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μαουρίτσιο και Τσίμιροτ, ο Βιερίνια δεξί χαφ και ο Πέλκας αριστερά, με τον Ελ Καντουρί σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Κρατούσε καλά ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ είχε την εδαφική υπεροχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και είχε την πρώτη φάση στο 3' με κεφαλιά του Ελ Καντουρί ύστερα από σέντρα του Μάτος, όμως η πρώτη ουσιαστικά φορά που έφτασε κοντά στο γκολ ήταν στο 11'. Πρίγιοβιτς και Πέλκας συνδυάστηκαν όμορφα σε αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ελ Καντουρί, ο οποίος πλάσαρε άστοχα υπό την πίεση του Μιχαήλ κι ενώ ο Βελλίδης ήταν εξουδετερωμένος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ, ο Πέλκας έπαιρνε πολύ συχνά την μπάλα στο χώρο του κέντρου με επαλάσεις από τα αριστερά, ενώ οι Ηπειρώτες προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 19' ο Κοζορώνης απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με φαλτσαριστό σουτ του Βιερίνια από δεξιά, με την μπάλα να φεύγει όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.
Στο 25' μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, η μπάλα κόντραρε αρχικά στο τείχος, στη συνέχεια έκανε το σουτ ο Ελ Καντουρί, έγινε εκ νέου κόντρα, με τον Μαουρίτσιο να είναι ο τελικός αποδέκτης και να σουτάρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς

Η πρώτη τελική στην εστία,  καθώς όλες οι προηγούμενες κατέληξαν άουτ, σημειώθηκε στο 34' και την πραγματοποίησε ο ΠΑΣ. Ο Κοζορώνης έκανε πολύ καλή ενέργεια έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Ρέι ήταν σε ετοιμότητα, πέφτοντας σωστά στη γωνία του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε και η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ προς την εστία. Ο Μαουρίτσιο έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε σωστά και με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Λίλα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μανθάτη, με τον Πετράκη να διαφοροποιεί τα πλάνα του στην μεσαία γραμμή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μάτος κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε και ο Πρίγιοβιτς έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του στον αέρα, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πέλκας σούταρε υπό πίεση και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του ΠΑΟΚ, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε και ο ΠΑΣ έδειχνε την εικόνα συμπαγούς ομάδας που πολύ δύσκολα θα δέχονταν γκολ.

Κακός ο ΠΑΣ, γκολ ο ΠΑΟΚ

Η εικόνα αυτή όμως δεν συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης και  ο ΠΑΣ ήταν κακός από το 45' έως το 60' με αποτέλεσμα να δεχτεί ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ και τελικά να έρθει το γκολ. Αρχικά στο 47' ο Πέλκας σούταρε, όμως ο Βελλίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο  52' ο Ελ Καντουρί πήρε την μπάλα μετά από λάθος πάσα του Γαρουφαλιά, όμως το σουτ του Μαροκινού ποδοσφαιριστή από τον άξονα το μπλόκαρε ο Βελλίδης.

Ο Καστοριανός πορτιέρο του ΠΑΣ και πρώην του ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση δευτερόλεπτα αργότερα δείχνοντας τα αντανακλαστικά του όταν ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μάτος και άλλαξε πορεία, όμως ο Βελλίδης γλίτωσε τον ΠΑΣ από σίγουρο γκολ παρότι ήταν πεσμένος στο έδαφος, αλλάζοντας την ροπή του σώματος του και διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Τελικά το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε ένα λεπτό αργότερα με σκόρερ τον...συνήθη ύποπτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Πρίγιοβιτς. Συγκεκριμένα, στο 55' κι ενώ ο ΠΑΣ αγωνίζονταν με παίκτη λίγοτερο καθώς είχε βγει προσωρινά εκτός ο Μαυροπάνος, ο Τσίμιροτ έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Μάτος έπιασε την πρώτη κεφαλιά από πλάγια και ο Πρίγιοβιτς με κοντινή δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον ανίκητο μέχρι τότε Βελλίδη και έκανε το 1-0. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Σέρβου επιθετικού και τρίτο συνολικά για την φετινή χρονιά. Μάλιστα, στο 57' ο ΠΑΟΚ θέλοντας να τελειώσει το ματς είχε ακόμα μία ευκαιρία με τον Πέλκα, όμως ο Βελλίδης αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε, σώζοντας τον ΠΑΣ.

Μέσα οι Σολτάνι και Βιδάλ

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ο Πετράκης θέλησε να κάνει επιθετικό τον ΠΑΣ ρίχνοντας στο ματς τους Σολτάνι και Βιδάλ στις θέσεις των Γαρουφαλιά και Κοζορώνη και γύρισε το σύστημα του ΠΑΣ στο πιο επιθετικογενές 4-3-3, με τον Τζημόπουλο να ανεβαίνει στα χαφ και να οπισθοχωρεί στο κέντρο ο Γιάκος.

Παρά τις αλλαγές του Πετράκη ο ΠΑΣ παρέμεινε ακίνδυνος επιθετικά και το μόνο που είχε να επιδείξει στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης ήταν ένα σουτ του Χαλκιαδάκη στο 90', το οποίο έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Ρέι.

Από την άλλη ο Λουτσέσκου άλλαξε περισσότερο πρόσωπα βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σακχόφ, Μακ και Λημνιό, αλλά και ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος επιθετικά προσέχοντας κυρίως τα νώτα του.

Ένα σουτ του Πέλκα και ένα του Ελ Καντουρί οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις για τους Θεσσαλονικείς που θέλησαν να εξασφαλίσουν προσεκτικά τη νίκη.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου βρήκε τον ΠΑΣ να χάνει με 1-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα και να γνωρίζει την πρώτη του στην φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η ομάδα της Ηπείρου έμεινε στους 6 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική έχει ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι καθώς αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.


proinoslogos.gr

Σχόλια