Επίσκεψη αντιπροσωπείας της αλβανικής αστυνομίας στο Λιμενικό Σώμα


Νέες κινήσεις στην κατεύθυνση της στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας και της Αλβανίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και του εμπορίου ναρκωτικών, πραγματοποιούν οι αρμόδιες αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιπροσωπείας της Αλβανικής Αστυνομίας, όπου και συναντήθηκε με τον αρχηγό του Λ.Σ. αντιναύαρχο, Σταμάτιο Ράπτη.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η υπαρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας και γενική διευθύντρια συνόρων και μετανάστευσης Άιντα Χάτζνα, ενώ αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, με την περαιτέρω ενδυνάμωση της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την αμεσότερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Για την Αλβανία η συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Η χώρα κατατάσσεται ακόμα πολύ χαμηλά στους δείκτες Δημοκρατίας και Διαφθοράς.

Σχόλια