25 χρόνια Τμήματος Ελληνικών Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου


Στις 04.10.2018 είναι η μεγάλη γιορτή του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου,
Συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή του.

Για να γιορτάσει την ιστορική αυτή επέτειο το Τμήμα επέλεξε δύο σημαντικά γεγονότα.
Πλαισίωσε τις εκδηλώσεις στις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσολογικής Θεωρίας MGDLT8, ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός αναφορικά με τις πτυχές της ελληνικής γλώσσας (με τις εισηγήσεις τους γλωσσολόγοι επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου θα ρίξουν άπλετο φως και σε γλωσσικά φαινόμενα της ελληνικής στο χώρο μας), συνέδριο το οποίο αρμόζει πλήρως στην αποστολή και την πραγματικότητα του Τμήματος. Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και είναι το πρώτο τέτοιων διαστάσεων για την ελληνική γλώσσα στην Αλβανία, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Τι εργασίες του μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα κάθε ενδιαφερόμενος και πιστεύουμε ότι ενδιαφερόμενοι δεν είναι μόνο οι ελληνοδιδάσκαλαοι!

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός στις εκδηλώσεις αυτές είναι οι αδερφές Βουγιουκλή. Οι γνωστές σε όλον το κόσμο τραγουδίστριες θα μας τιμήσουν σε μια αξέχαστη συναυλία για τα δικά μας δεδομένα. Οι αδερφές Βουγιουκλή, Ελένη και Σουζάνα, στο πρώτο τους ταξίδι στην Αλβανία και στο χώρο μας, θα είναι την Πέμπτη το βράδυ και η ώρα 19 00 ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Τμήματος, τους συνέδρους, τους πρώην και νυν φοιτητές, καθηγητές του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, στους διευθυντές των σχολείων στη μητρική γλώσσα, τους τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες, σε διπλωμάτες και σε άλλους φίλους και του Τμήματος. Τιμητική η παρουσία στη συναυλία του συγκροτήματος "Δρόπολη", ενώ το επίσημο δείπνο που ακολουθεί θα συνοδεύσει με το συγκρότημά του σε ζωντανή ελληνική μουσική το συγκρότημα του πρώην φοιτητή του Τμήματος Κώστα Σούτζιο.

Οι αδερφές Βουγιουκλή ωστόσο δε θα σταματήσουν την περιοδεία τους εδώ.
Σε συνεργασία με το Τμήμα, τις φιλοξενούν οι δήμαρχοι Αχιλλέας Ντέτσικας και Λεωνίδας Χρίστος, αντίστοιχα στη Δερβιτσάνη 05.10.2018 και στη Λειβαδιά (ή Αγ΄. Σαράντα -εξαρτάται από τον καιρό) στις 07.10.2018. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τις περιβάλλει η απεριόριστη θερμή αγάπη μας....!!!!

Σχόλια