Αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον Δήμο Φοινικαίων


Έστω και καθυστερημένα θεωρούμε πως επιβάλλεται να κάνουμε έναν σχολιασμό πάνω στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον Δήμο Φοινικαίων.

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διήρκεσε ένα μήνα, με έντονο ενδιαφέρον απ'ότι δείχνουν και τα νούμερα.
Στο ερώτημα "Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Φοινικαίων;" , απάντησαν 1310 με τις, προκαθορισμένες από εμάς, επιλογές να λαμβάνουν:

1) Λεωνίδας Χρήστου....... 41,83 %
2) Λεωνίδας Παππάς......... 40,31 %
3) Χρήστος Κίτσιος........... 13,82 %
4) Γιάννης Μπάμπης..........  4,04 %

Το πρώτο ερώτημα, που σίγουρα τίθεται από τον καθέναν, είναι για το εάν ψήφισαν 1310 άνθρωποι;
Προφανώς όχι, σίγουρα όμως ψήφισαν πολλοί και σίγουρα πολύ περισσότεροι απ' ότι σε προηγούμενες ψηφοφορίες του apenadi.blogspot.com

Οι 1310 ψήφοι είναι πενταπλάσιοι και εξαπλάσιοι από τον αριθμό σε προηγούμενες ψηφοφορίες και αυτό από μόνο του λέει κάτι. Αν δε συνυπολογίσουμε και την ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα που είχε η ανάρτηση της - επίσης πολλαπλάσια των προηγούμενων - δείχνει πως υπήρχε ενδιαφέρον και από τους εν δύναμη υποψηφίους, αλλά και από τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα, κατά τη γνώμη μας, ενισχύουν την τάση που έχουμε βρει και σε προηγούμενες ψηφοφορίες, συνάγοντας ένα βασικό συμπέρασμα: τα πρόσωπα των Λεωνίδα Χρήστου και Λεωνίδα Παππά συνεχίζουν να έχουν αυξημένη δημοφιλία, εν αντίθεση με τον Χρήστο Κίτσιο του οποίου η αποδοχή μοιάζει να μειώνεται αισθητά.

Υ.Γ. Αναφορικά με κάποια σχόλια που διαβάσαμε σχετικά με την αξιοπιστία της μέτρησης, θα απαντήσουμε με την υποσημείωση που βάζουμε στο τέλος κάθε ψηφοφορίας: "Πρόκειται για μια ιντερνετική μέτρηση και ως τέτοια δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική μέθοδο συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων."


Αγναντεύοντας

Σχόλια