Γνωρίστε τους Υποψηφίους της Συμμαχίας Ομογενών Αττικής: Παναγιώτα Σέββα - Αγκόλη

Γεννήθηκε το 1975 και έζησε μέχρι τα 15 της στην Άρτα Αυλώνος (αμιγώς ελληνικού πληθυσμού περιοχή της Βορείου Ηπείρου). Οι γονείς της, Σέββας Νικόλαος και Αντιγόνη Παππά, (κτηνίατρος και καθηγήτρια αντίστοιχα), ήταν δύο εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής, με συντονιστικούς ρόλους στην κοινότητα, με ενεργό δράση και συμμετοχή στα κοινά, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού της κοινότητας και την εκπροσώπησή της στην ευρύτερη περιοχή.
Το 1991 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Πελοπόννησο, στον Νομό Λακωνίας, όπου και ολοκλήρωσε το Γενικό Λύκειο με την επιτυχή εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, όπου εξειδικεύτηκε στον κλάδο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και εκπόνησε ερευνητική και διπλωματική εργασία με τίτλο «Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης – Πακέτα Delors».
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, έχει εξειδικευτεί:
• στον Σχεδιασμό και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• στη Διοίκηση και Διαχείριση Προσωπικού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• έχει εκπαιδευτεί στο Επιχειρηματικό Δίκαιο και στις Επιχειρηματικές Οικονομικές Αρχές στο τμήμα ΜΒΑ του Kaplan Business School στη Μελβούρνη Αυστραλίας.
• Έλαβε μαθήματα Αγγλικών ακαδημαϊκού επιπέδου από το University of South Australia στην Αδελαϊδα Αυστραλίας.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία περιλαμβάνει πολυετή απασχόληση στον ανθρωπιστικό τομέα, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα, όπου ανέλαβε διάφορες θέσεις όπως, Διοικητικός Υπάλληλος, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονίστρια ομάδων εργασίας, Συντονίστρια Ερευνητικών Προγραμμάτων. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως Διοικητικός Υπάλληλος σε Ελληνικά και Πολυεθνικά Πιστωτικά Ιδρύματα (Eurobank, Worldbridge-Pαylink, BNP Paribas - Arval), όπως επίσης και ως Εκπαιδευτικός Σύμβουλος σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πάνελ Συνεδρίων και Ημερίδων, εντός και εκτός Ελλάδος, με σκοπό την προώθηση και υπεράσπιση δικαιωμάτων των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.
Από τα φοιτητικά της χρόνια, εξέφρασε τις κοινωνικές της ανησυχίες και την ανθρωποκεντρική της στάση, συμμετέχοντας ενεργά σε εκδηλώσεις και στα κοινωνικά δρώμενα της Αθήνας. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Αρτινών Βορείου Ηπείρου στην Αθήνα, όπου διετέλεσε ως Γραμματέας του Συλλόγου. Το 1994 ήταν υποψήφια για την Ελληνική Βουλή των Εφήβων, με σκοπό την εκπροσώπηση των εφήβων της Βορείου Ηπείρου. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί

Σχόλια