Με λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Δρόπολης , η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 [ΦΩΤΟ]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκδηλώσεις ολοκληρωθήκαν στην Δερβιτσάνη , με την θεία λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε μαθητική παρέλαση στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή των σχολείων της Δερβιτσάνης , Βουλιαρατίου , Πνοή Αγάπης , Παντελή Σωτήρη και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του 1821 από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ.Λάμπρο Κακίση , τον Δήμαρχο Δρόπολης κ. Αχιλλέα Ντέτσικα, κ. Βαγγέλη Τάβο , κ. Βαγγέλη Ντούλε, κ.Σπύρο Ξέρρα, κ. Κώστα Μπάρκα , τον Πρόεδρο της Ομονοιας κ. Βασίλη Κάγιο, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ελλήνων Δασκάλων και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην παρουσίαση της εθνικής λαικης παράδοσης και την επισήμανση της συμβολής των προγόνων στην επανάσταση του 1821 στην εκδήλωση που ακολούθησε στο πολιτιστικό κέντρο .
Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της επανάστασης στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ενώ από πλευράς του Δήμου Δρόπολης ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μάνος ανέπτυξε το θέμα ‘’οι συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στην επανάσταση του 1821’’ .

Η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
























Σχόλια