Ανδρέας Κούρτης: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Ανδρέας Κούρτης γεννήθηκε το 1963 στον Άγιο Ανδρέα Θεολόγου όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το Λύκειο Δελβίνου.

Το 1991 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βόρειο Ήπειρο, στον χώρο του εμπορίου, όντας ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ξεκίνησαν επιχειρηματική δραστηριότητα στη μετακομμουνιστική Αλβανία. Παράλληλα, υπήρξε ενεργό μέλος και υποστηρικτής στα αιτήματα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για πλήρη κοινωνικά και πολιτικά διακιώματα.

Από το 1997 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, στο χώρο της εστίασης, όντας ένας από τους πιο επιτυχημένος Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, με μία επιχείρηση που απασχολεί περισσότερα από 150 άτομα.

Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση εκλεγόμενος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, συνεχώς από το 2011, και συγκεντρώνοντας από τους υψηλότερους αριθμούς ψήφων μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Από το 2014 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης με πλούσια δράση τόσο στην τοπική κοινωνία του δήμου Ηλιούπολης. Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης με τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου και με τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσια εθνική, κοινωνική και πολιτιστική δράση πρωτοστατώντας και συμβάλλοντας καταλυτικά στη δημιουργία και λειτουργία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, ενός από τους πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς συλλόγους της κοινότητάς μας στον ελλαδικό χώρο.

Στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική διεκδικώντας το αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σχόλια