Η αλβανική κυβέρνηση τροποποιεί την απόφαση της για το περιουσιακό στη Χιμάρα

Μια θετική εξέλιξη μετέφερε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Χιμάρας και υποψήφιος δήμαρχος, Φρέντης Μπελέρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση στα Σπήλια, στη Χιμάρα.
Σύμφωνα με τον κύριο Μπελέρη, αναμένεται σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, η αλβανική κυβέρνηση να τροποποιήσει την Υπουργική Απόφαση 708, σύμφωνα με την οποία μεγάλες εκτάσεις στα παράλια, από την Νιβίτσα έως στα Εξαμίλια των Αγίων Σαράντα, θα περάσουν στο Υπουργείο Τουρισμού. Με την τροποποίηση, θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ούτως ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι της περιοχής να εγγράψουν την γη τους στο υποθηκοφυλάκειο και να περάσει μετά στο Υπουργείο Τουρισμού μόνο οι εκτάσεις εκείνες που δεν θα εγγραφούν στο υποθηκοφυλάκειο.

Φαίνεται πως η άμεση αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το Βουκουρέστι, υποχρέωσε τον Ράμα να αναδιπλωθεί. Ο Αλβανός πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά πως μια αντιπαράθεση με την Ελλάδα σε αυτήν την χρονική συγκυρία θα του δημιουργήσει πρόβλημα σε σχέση με τους διεθνείς θεσμούς, τους οποίους έχει ανάγκη με τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σημαντικό όμως είναι να συνεχιστεί η πίεση από την ελληνική πλευρά προς την αλβανική κυβέρνηση, αλλά και η συσπείρωση των Χιμαριωτών μέχρι την οριστική λύση του περιουσιακού προβλήματος στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από την σημερινή συγκέντρωση στην Χιμάρα

Σχόλια