Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης της ΑΣΑ

Από τις αρχές Φεβρουαρίου και την παρουσίαση της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Ομογενών στην Βορειοηπειρώτικη κοινότητα, τέθηκαν δημόσια και οι λόγοι ύπαρξης της.

Από την πρώτη δημόσια παρέμβαση τέθηκε ο στόχος να ενωθεί η κοινότητα των Βορειοηπειρωτών, να της δοθεί φωνή, υπερηφάνεια, και να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες τόσο στα πατρώα εδάφη όσο και στην Ελλάδα.

Από τις πρώτες μέρες του προεκλογικού αγώνα φάνηκε πως η ΑΣΑ θα μπορούσε να γίνει το βήμα από όπου θα ακούγεται η φωνή των Βορειοηπειρωτών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια όταν τα δυο κόμματα εξουσίας δεσμεύτηκαν δημόσια να επιλύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας και που νωρίτερα η ΑΣΑ , μέσα από τον προεκλογικό της αγώνα, είχε θέσει πάνω στο τραπέζι, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναγκαιότητα να υπάρξει μια ενωτική κίνηση.

Το άνοιγμα της κάλπης απέδειξε δυο ακόμη πράγματα που επιβεβαιώνουν την επιτυχία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική και την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας κίνησης.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενημερώθηκαν για την ύπαρξη της την αγκάλιασαν, δείχνοντας έτσι πως η κοινότητα μας είχε την ανάγκη να συσπειρωθεί γύρω από κάτι δικό της κι όχι να είναι μέρος ενός κατακερματισμού δυνάμεων

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό είναι πως η ΑΣΑ και η Βορειοηπειρώτικη κοινότητα κατάφερε να έχει, για πρώτη φορά, εκπροσώπηση στο συμβούλιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας στην χώρα. Κάτι το οποίο δεν κατάφεραν να πετύχουν, αξιόλογοι συμπατριώτες μας, μέσα από την συμμετοχή τους σε άλλους συνδυασμούς. Ούτε στο παρελθόν, αλλά ούτε και σε αυτές τις εκλογές. Δείχνοντας περίτρανα αυτό που η ΑΣΑ υποστήριξε από την αρχή: εκπροσώπους μπορούμε να εκλέξουμε μόνο μέσα από μια Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.
Η αιτία μοιάζει να είναι επαναλαμβανόμενη και προφανής. Οι υπόλοιποι κομματικοί συνδυασμοί επιτρέπουν στα άτομα της κοινότητας μας να λάβουν τόσους σταυρούς, όσους, χρειάζονται για να μην εκλεγούν.




Σχόλια