Η ΑΕ Βόδριστα κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑ 2018-19

Η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕ Βόδριστα που αγωνίζεται στον Εργασιακό Πρωτάθλημα Αθηνών (ΕΚΑ) κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Για τους μη μυημένους στην γεωγραφία της περιοχής, η ΑΕ Βόδριστα φέρει το όνομα του ομώνυμου χωριού, ένα κεφαλοχώρι που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Δρόπολης, μια περιοχή της Βορείου Ηπείρου που έχει αναγνωρισμένα μειονοτικά χωριά όπου ο Ελληνισμός συνεχίζει να ανθεί.

Η ΑΕ Βόδριστα απαρτίζεται με ποδοσφαιριστές που έχουν καταγωγή από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή αλλά και από άλλους ποδοσφαιριστές και παράγοντες που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και θέλουν να προσφέρουν μέσω του αθλητισμού.
Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αυτή η μεγάλη αθλητική επιτυχία, έκανε γνωστό το όνομα του χωριού αλλά και της γύρω περιοχής στους ερασιτεχνικούς ποδοσφαιρικούς κύκλους των Αθηνών. Με ένα απίστευτο σερί (6-1-0) στα play-offs η ΑΕ Βόδριστα μπόρεσε να δείξει σε όλους γιατί το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο και κατακτώντας πανάξια το πρωτάθλημα.
Η ΑΕ Βόδριστα αγωνίζεται τα τελευταία 6 χρόνια στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Αθηνών (ΕΚΑ) και έχει χάσει δύο φορές το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία, τις περιόδους 2013-14 και 2017-18, και έχει παρουσία σε δύο τελικούς κυπέλλου το 2016 και 2019.
Στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε για μεγάλη περίοδο και η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕ Βουλιαράτι και οι μεταξύ τους αγώνες παραμένουν ακόμα θρυλικοί ως το «ντέρμπι της Άνω Δρόπολης».

Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την επιτυχία είναι ο Μιχάλης Ηλίας που δήλωσε «Από την ίδρυση αυτής τής ομάδας δεν ήταν αυτοσκοπός τα κύπελλα και τα μετάλλια. Σκοπός μας ήταν και είναι να ασχοληθούν τα νέα παιδιά με τον αθλητισμό.
Το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουμε είναι πολύ ανταγωνιστικό και θέλει πολύ προσπάθεια και σωστή οργάνωση για να πρωταγωνιστείς και εμείς πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια αν και οι πόροι μας είναι περιορισμένοι.
Φέτος μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε και φτάσαμε την ΑΕ Βόδριστα στην κορυφή.
Είναι μια ονειρεμένη στιγμή για την ομάδα μας και σε αυτό συμβάλλανε όλοι όσοι αγαπούν αυτήν την ομάδα και είναι κοντά της.
Το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και οι απαιτήσεις που απορρέουν από αυτό μας δίνουν κίνητρο να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο για αυτό και απευθύνω ανοικτή πρόσκληση, όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει από οποιοδήποτε μέσο ή πόστο θα χαρούμε πολύ να βρεθεί κοντά μας.»


Σχόλια