ΕΕΜΜ: Η ελεεινή προπαγάνδα του αποτυχημένου πολιτικού λείψανου δεν μπορεί να βρει εύφορο έδαφος στους κόλπους της ΕΕΜ

Κάποιοι επιτήδειοι εξακολουθούν με κάθε τρόπο να αμαυρώσουν στα μάτια του ελληνικού κοινού την εικόνα του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» και του προέδρου του κ. Χρήστου Κίτσου, γράφοντας στο διαδίκτυο ανυπόστατες κατηγορίες και ψεύδη που δε χωράει ο νους του ανθρώπου.
Στην ανέντιμη αυτή εκστρατεία προσπαθούν να επηρεάσουν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να
αποστασιοποιηθούν απ’ το μοναδικό κατοχυρωμένο κόμμα των Ελλήνων στην Αλβανία,
χρησιμοποιώντας και προσβάλλοντας ασύστολα τη μνήμη ενός αθώου, γνήσιου αδικοχαμένου
αγωνιστή των δικαιωμάτων μας, του Κωσταντίνου Κατσίφα, παρασκευάζοντας ταυτόχρονα παραμύθια της Χαλιμάς για αλβανοπροσκείμενη συμπεριφορά του προέδρου κ. Κίτσου με δήθεν δικέφαλους κλπ..
Η ελεεινή αυτή προπαγάνδα που κατευθύνεται από το γνωστό κέντρο του αποτυχημένου παραδοσιακού πολιτικού λειψάνου, δε μπορεί να βρει εύφορο έδαφος στους κόλπους της Εθνικής
Ελληνικής Μειονότητας και του Ελληνισμού γενικότερα γιατί εδώ και περίπου δέκα χρόνια στη σειρά η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων και ο αρχηγός του Χρήστος Κίτσος απέδειξαν στην πράξη υψηλό πατριωτικό συναίσθημα, σοβαρότητα και ευθύνη στη διαχείριση των προβλημάτων της ΕΕΜ και πάνω απ’ όλα σθένος να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και λογική κρίσιμες στιγμές όπως είναι αυτές που διαδραματίζονται πρόσφατα στη χώρα.
Με την επιδίωξη να λυθούν και όχι να περιπλεχτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του Ελληνισμού
στην Αλβανία, το Κόμμα των Ελλήνων αναζητεί άμεσους και σταθερούς τρόπους λύσεων εκμεταλλεύοντας τους μηχανισμούς προώθησής τους. Ένας απ’ αυτούς τους τρόπους είναι η σωστή
αυτοδιοίκηση στον τόπο μας για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και άσκησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Συμμετείχε το 2015 στη συζήτηση για τη διοικητική διαίρεση και ζήτησε επίσημα από το κράτος να
συνταχτούν τρεις και όχι δύο δήμοι με ελληνικό στοιχείο συμπεριλαμβάνοντας και τη Χιμάρα εκτός από των Φοινικαίων και της Δερόπολης. Κατέθεσε το 2017 συγκροτημένη πρόταση για το νόμο «Περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία» και σε συνέχεια τις άρθρο προς άρθρο παρατηρήσεις του εγκεκριμένου νόμου. Απαίτησε και απαιτεί από την κυβέρνηση περισσότερα κονδύλια και ως ένα σημείο στο δήμο Φοινικαίων το πέτυχε, ζήτησε να ιδρυθούν τα αρμόδια ιδρύματα διευθέτησης και κατοχύρωσης των περιουσιών στο δήμο και αναμένεται να πετύχει αυτό το στόχο, ζήτησε να ιδρυθεί Γραφείο Παιδείας στο δήμο και έγιναν τα πρώτα βήματα ίδρυσής του.
Χωρίς περιστροφές και χωρίς υποχωρήσεις συγκέντρωσε και συγκεντρώνει αρκετό υλικό προκειμένου να προωθήσει δικαστικώς εντός της χώρας, αλλά και σε ευρωπαϊκούς θεσμούς την υπόθεση υφαρπαγής των περιουσιών και άλλα τέτοια θέματα. Κατέκρινε αυστηρά την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά των κρατικών αρχών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των πινακίδων, βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια Κατσίφα και κατήγγειλε αμέσως την πράξη αυτή ως δολοφονική ενέργεια για την οποία πρέπει να απολογηθούν οι υπεύθυνοι.
Σχετικά με τις πολιτικές συναναστροφές που οι προαναφερόμενοι προπαγανδιστές θέλουν να εισάγουν ως συνωμοσία κατά των συμφερόντων του Ελληνισμού, απαντάμε ανοιχτά και ειλικρινά ότι το Κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, εκτός από την καλή διαχείριση των δήμων της μειονότητας στοχεύει την επόμενη μέρα και την Ένωση όλων των Ελλήνων σε μία και μοναδική πανστρατιά για να επανέλθουμε ως υπολογίσιμη δύναμη στα πεπραγμένα της χώρας και ως παράγοντας που με τη δική του ισχύ θα μπορέσει να υποχρεώσει κάθε κυβέρνηση να σεβαστεί τα δίκαιά τους και ως υπήκοοι και ως μειονοτικοί όπως ορίζουν οι εσωτερικοί και οι διεθνείς νόμοι.

Για μία ακόμη φορά περιφρονούμε οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης εις βάρους του προσώπου
του προέδρου και του κόμματός μας και συνεχίζουμε ακάθεκτα το ωφέλιμο προς τους συμπατριώτες
έργο μας που σίγουρα κάποια στιγμή θα μας δικαιώσει.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σχόλια