Ο απόπατος

Ίσως ο συνδυασμός τίτλου και εικόνας να είναι παραπλανητικός, οπότε διαβάστε και τη συνέχεια..

Η άποψη, που έχουμε εκφράσει πολλές φορές από τούτη εδώ τη γωνιά, σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική επιλογή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία είναι γνωστή. Θεωρούμε πως η μόνη επιλογή είναι αυτή της ανεξάρτητης και αυτόνομης συμμετοχής στις εκλογές. Άλλωστε η εκλογική ιστορία με τις αρκετές συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα έδειξε πως δεν προσφέρει τίποτα. Σε όλες αυτές τις συμπράξεις έχουμε απλώς δώσει ψήφους στα αλβανικά κόμματα, χωρίς να έχουμε πάρει, από τη στιγμή που οι Αλβανοί δεν έχουν κανένα λόγο να ψηφίσουν δικά μας κόμματα και το έχουν αποδείξει.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε λάθος την τωρινή συμμαχία του ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και αυτή του ΚΕΑΔ με το Δημοκρατικό Κόμμα. Όπως θεωρούσαμε λάθος την προ λίγων ετών συνεργασία του ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα και την συνεργασία του ΚΕΑΔ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Όλη αυτή η εναλλαγή στις συνεργασίες -θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και άλλη λέξη- όλος αυτός ο εναγκαλισμός με τα αλβανικά κέντρα εξουσίας έχει απομακρύνει την μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΕΕΜ από τα δυο αυτά κόμματα, που είτε απέχουν, είτε ψηφίζουν κατευθείαν τα αλβανικά κόμματα, χωρίς μεσάζοντες. Αυτή η απομάκρυνση έχει γίνει σε τέτοιο βαθμό που τα δυο αυτά κόμματα όχι μόνο δεν μπορούν να εκλέξουν βουλευτή, όχι μόνο δεν μπορούν να εκλέξουν δήμαρχο, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην μπορούν να εκλέξουν ούτε πρόεδρο κοινότητας, χωρίς την έγκριση κάποιου από τα αλβανικά κόμματα.

Ας εξηγήσουμε όμως τον τίτλο του άρθρου

Όλο αυτό, που περιγράφουμε παραπάνω, είναι μια κριτική που μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό και απέχει ή θα έπρεπε να απέχει από την χυδαιότητα που διαπράχθηκε στο πρόσωπο του κυρίου Κίτσιου. Το οποίο ουδόλως θα μας ενδιέφερε -ας υπερασπισθεί ο ίδιος τον εαυτό του και όπως έστρωσε ας κοιμηθεί - αν ο Χρήστος Κίτσιος δεν ήταν Βορειοηπειρώτης, δεν ήταν μέλος της κοινότητάς μας.
Είναι λοιπόν το έσχατο σημείο εξευτελισμού, είναι ντροπή για όλους όσους διακινούν την ψευδή είδηση πως ένας Βορειοηπειρώτης, εν προκειμένω ο Χρήστος Κίτσιος, σχημάτισε το σήμα του δικέφαλου αετού -που έχει και μια εθνικιστική χροιά για όσους το κάνουν- σε χειραψία με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Είναι εμφανές πως στο συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο κάνει ένα παιχνίδι ο φωτογραφικός φακός και δεν υπάρχει, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, κανένας σχηματισμός δικέφαλου αετού.  Στην προπαγάνδα, ακόμη και στα fake news, υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Μετά από αυτήν υπάρχει ο...απόπατος.

Σχόλια