Ο Ράμα καλεί τους δημάρχους της αντιπολίτευσης να μην παρεμποδίσουν τις εκλογές της 30ης Ιουνίου

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κάλεσε τους δημάρχους της αντιπολίτευσης να μην πέσουν θύματα των ηγετών της αντιπολίτευσης.
«Δημοκρατικοί δήμαρχοι! Μην πέσετε θύματα των Σαλί Μπερίσα, Ιλίρ Μέτα, Λουλζιμ Μπασα και Μόνικα Κρυεμάδι. Πρέπει να συμμορφώνεστε με το νόμο και δεν πρέπει να ενεργείτε με βάση το θόρυβο που κάνουν. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν σας ζήτησε να μποϊκοτάρετε τις εκλογές. Αυτοί το έκαναν και πρέπει να τους θεωρήσετε υπεύθυνους», έγραψε ο Ράμα στο Twitter.

Αυτό το κάλεσμα έρχεται μετά την απόφαση που ανακοινώθηκε από τους δεξιούς δημάρχους και τους δημάρχους του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση να συμμορφωθούν με το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ακυρώνει τις τοπικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.

Ανάμεσα στους δημάρχους που έστειλαν επιστολή στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ζητώντας να αφαιρεθεί το εκλογικό υλικό από το δήμο, είναι και ο δήμαρχος Δρόπολης, Αχιλλέας Ντέτσικας, ο οποίος είχε εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Για τις 30 Ιουνίου, στον Δήμο Δρόπολης, έχει κατατεθεί μόνο μια υποψηφιότητα, από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, ακύρωσε τις τοπικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αντιπολίτευση.


Σχόλια