Στα χωριά Δρόβιανη, Κουλουρίτσα, Σωπίκι, Βρυώνι, Λευτέρης Τάλλιος και Καινούριο βρέθηκε ο Χρήστος Κίτσιος

Στη Δρόβιανη, στην Κουλουρίτσα,στο Σωπίκι, στο Βρυώνι, στο Λευτέρης Τάλλιος και στο Καινούργιο ήταν ο προορισμός του υποψηφίου του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστου Κίτσου και του επιτελείου του.
Όπως σε κάθε χωριό καταγράφονται με λεπτομέρεια τα προβλήματα και αναλύεται το φιλόδοξο πρόγραμμα του κόμματος που μέσα από συνεργασίες θέλει να αλλάξει την εικόνα του τόπου και να δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες για την επιστροφή και διαβίωση των συμπατριωτών στη γενέτειρά τους.
Οι Δροβιανίτες ζήτησαν να αναπτυχθεί ο πολιτιστικός τουρισμός γιατί το χωριό τους έχει πλούσια
ιστορία, εξαιρετικά πολιτιστικά μνημεία και φυσικές καλλονές που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο.
«Είναι στους βασικούς και άμεσους στόχους μας η αξιοποίηση αυτών των αξιών της Δρόβιανης για την ανάπτυξη του τουρισμού και του αγροτουρισμού, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κίτσος, γι’αυτό η πρώτη παρέμβαση θα είναι στο δρόμο. Θα θέλαμε από εσάς τους ίδιους να συμβάλλετε στη συνέχεια για τη συλλογή και προβολή της ιστορίας της Δρόβιανης και όλων των πολιτιστικών κειμηλίων ώστε να έχουμε να προβάλλουμε στους επισκέπτες την εθνική μας κληρονομιά και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού. Η Δρόβιανη δεν ανήκει μόνο στους Δροβιανίτες, αλλά σε όλον τον Ελληνισμό».
Οι Βρυωνίτες επικεντρώθηκαν κυρίως στην αναγκαιότητα επένδυσης στην υδροδότηση και την
οδοποιία αλλά και στην Ασφάλεια, ενώ στο Καινούργιο ζητήθηκε η νομιμοποίηση με βάσει το νόμο
όπως σε όλη τη χώρα των αυθαιρέτων του χωριού, πράγμα το οποίο καθυστερεί εδώ και δέκα χρόνια
στη σειρά. Ζήτησαν επίσης την παροχή των τίτλων ιδιοκτησίας και τη διάνοιξη του δρόμου προς την
παραλία της Λίμνης του Βουθρωτού με στόχο την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας.
Ο βουλευτής κύριος Μάρτος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει άμεση παρέμβαση στην αρμόδια υπηρεσία Νομιμοποίησης αυθαιρέτων να επισπευσθούν οι διαδικασίες και στο Καινούργιο, αλλά και στα άλλα χωριά του δήμου Φοινικαίων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΎΠΟΥ







Σχόλια