Με το φόβο των ληστών ζουν οι Δροπολίτες

Το σκοτάδι για τους Δροπολίτες πέφτει υπό τον φόβο των κλοπών και ληστειών. Όποιος έχει σπίτι, επιχείρηση ή αυτοκίνητο, κινδυνεύει και εκτίθεται στο φαινόμενο, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

"Οι κλέφτες δεν έχουν πολλές αξιώσεις. Εάν δεν βρουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, συμβιβάζονται με μικρά οικιακά αντικείμενα " , λέει κάτοικος του χωριού Γράψη, του οποίου το σπίτι πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα κλοπής ορισμένων εργαλείων εργασίας.
Στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Δρόπολης, σχεδόν κάθε εβδομάδα υπάρχει ληστεία. Οι πρόεδροι των χωριών Γεωργουτσάτες και Δερβιτσάνης ζητούν από την αστυνομία Αργυροκάστρου να προσθέσουν περιπολίες για να περιορίσουν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους 7 μήνες στο δήμο Δρόπολης υπάρχουν 15 περιπτώσεις κλοπής σε 8 χωριά με μόνο έναν συλληφθέντα. Ο αστυνομικός διευθυντής Αργυροκάστρου λέει ότι "ο κύριος όγκος των ληστειών πραγματοποιήθηκε σε ακατοίκητα σπίτια, καθώς οι ιδιοκτήτες ζουν στον ελλαδικό χώρο".


Σχόλια