Μεγάλη φωτιά στο Δήμο Φοινικαίων

Μεγάλη φωτιά μαίνεται κοντά στο χωριό Συρακάτι, στην περιοχή του Δελβίνου και της πρώην Επαρχίας Μεσοποτάμου, η οποία βρίσκεται κοντά και στην περιοχή «Γαλάζιο Μάτι».

Η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και οι δυνάμεις που επιχειρούν από τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο και το Αργυρόκαστρο δεν μπορούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές της περιοχής και ο δήμαρχος Φοινικαίων, Χρήστος Κίτσιος, να απευθυνθούν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου ζητώντας του να μεσολαβήσει για τη συνδρομή της Ελλάδας με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μετά από τις απαραίτητες ενέργειες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου έλαβε οδηγία να ετοιμάσει δυνάμεις ώστε να αποσταλούν και να επιχειρήσουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με το epiruspost, η εντολή μετακίνησης αφορά σε πέντε οχήματα με τρία άτομα πλήρωμα το καθένα και δύο αξιωματικούς.

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίγοντας σημαντικές δασικές εκτάσεις ενώ, επιπλέον πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως στην περιοχή βρίσκονται και εγκαταστάσεις από παλιές πετρελαιοπηγές.

Προς το παρόν η φωτιά δεν έχει απειλήσει άμεσα τις πετρελαιοπηγές ή το "Γαλάζιο Μάτι", ενώ έχει φθάσει σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από σπίτια.

Σχόλια