Ο χαιρετισμός του επικεφαλής της ΑΣΑ, Ανδρέα Κούρτη, στην ορκωμοσία του Περ. Συμβουλίου Αττικής [Βίντεο]

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων, που έγινε σήμερα στο Ζάππειο μέγαρο, περιλάμβανε τους χαιρετισμούς των επικεφαλής των παρατάξεων.

Για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, το γεγονός αυτό είναι ιστορικής σημασίας, μόνο από τον συμβολισμό που το Ζάππειο Μέγαρο προσδίδει, αφού οι αδελφοί Ζάππα είναι Βορειοηπειρώτες ευεργέτες.

Ο χαιρετισμός του επικεφαλής της Ανεξαρτητής Συμμαχίας για την Αττική και Περιφερειακού Συμβούλου, Ανδρέα Κούρτη:

Μακαριώτατε
Κυρίες και Κύριοι Επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων
Κυρίες και Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι

Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τις θερμές μου ευχαριστίες στους συμπολίτες μας που στήριξαν με την ψήφο μας την Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική. Επίσης, θέλω να συγχαρώ θερμά τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής, κύριο Γιώργο Πατούλη για την εκλογή του. Και να συγχαρώ και όλους τους νέους συμβούλους της Περιφέρειας, όλους τους νέους συναδέρφους.

Σήμερα δώσαμε τον νενομισμένο όρκο.

Για εμάς δεν είναι μία τυπική διαδικασία, διότι πιστεύουμε στο από Θεού άρξασθε.

Εξάλλου, ο χώρος του Ζαππείου Μεγάρου, για μας του Βορειοηπειρώτες, είναι ένας ισχυρός συμβολισμός. Συμβολίζει τον αγώνα μας, την προσφορά μας, τη συνεισφορά μας και τον έμπρακτο πατριωτισμό μας στη δημιουργία και την πρόοδο του νέου Ελληνικού κράτους.

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου καλούμαστε να συμβάλλουμε όλοι μας ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα της Αττικής και να μπουν οι βάσεις της Ανάπτυξης και του Εκσυγχρονισμού.

Ο Ζαν Μονέ, είχε πει κάποτε, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που θέλουν να είναι κάποιοι και αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι.

Εύχομαι και ελπίζω οι δεύτεροι να αποτελούμε την πλειοψηφία αυτού του Περιφερειακού Συμβουλίου, και να δουλέψουμε συλλογικά και με ομόνοια, για να κάνουμε την Αττική αυτό που της αξίζει να είναι: μια πρότυπη ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Σας ευχαριστώ
Καλή δύναμη σε όλους!

Σχόλια