Γερμανική Βουλή: Υπό όρους έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, με απόφαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU-CSU και του SPD) συστήνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ανοίξει υπό όρους τις διαπραγματεύσεις για την Αλβανία.
Ψηλά στην λίστα των προϋποθέσεων η Γερμανική βουλή θέτει την επίλυση της πολιτικής κρίσης που υπάρχει στην Αλβανία και οι οποία, σύμφωνα με τους Γερμανούς βουλευτές, εάν δεν επιλυθεί θα βλάψει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Στους όρους εξακολουθούν να βρίσκονται επίσης τα ζητήματα της δικαιοσύνης, της εκλογικής μεταρρύθμισης, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ καθώς και την Άνγκελα  Μέρκελ για την ακλόνητη υποστήριξή της.
Ο Ράμα σημειώνει ακόμη ότι «όσοι ψήφισαν ενάντια, θα τους πείσουμε με κάθε βήμα μας  ότι η Αλβανία αξίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων».
Βεβαίως, αποφεύγει να αναφέρει πως η Γερμανική γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή ψήφισε υπέρ, υπό όρους και χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία.



Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζιμ Μπάσα, με ανάρτησή του στο  facebook αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή " είναι η αποτυχία της κυβέρνησης Ράμα και όχι του αλβανικού λαού" και ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου η Αλβανία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό, ενώ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του "στα αδελφικά μας κόμματα CDU-CSU, τα οποία επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να στηρίξουν την Αλβανία στην πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ"

Σχόλια