Μπάσα: Πρέπει να υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση για ελεύθερες εκλογές

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Lulzim Basha, είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη του Αμερικανικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου NDI, Robert Benjamin.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό  στο facebook, ο Basha, έγραψε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν την πολιτική κρίση στη χώρα, η λύση της οποίας περνάει μέσα από ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, προτείνοντας ότι έως ότου η Αλβανία προχωρήσει στην Ευρωπαϊκή της πορεία πριν από τις εκλογές, να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τον διαχωρισμό της πολιτικής από το έγκλημα , κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη ψήφο, πρόσθεσε ο Basha.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις στην ίδρυση και τη λειτουργία του Γραφείου Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (SPAK) και του Εθνικού Γραφείου Ερευνών (ΒΚΗ), τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διερευνήσουν το έγκλημα και τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο.

«Με την πολύτιμη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε την Αλβανία σε μια λειτουργική δημοκρατία και τον αναπτυσσόμενο και ευημερούντα πλούτο της, για κάθε αλβανική οικογένεια. Οι Εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Ινστιτούτου μοιράστηκαν την ανησυχία των ΗΠΑ με την πολιτική κρίση στη χώρα και επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συμβάλλουν στην επίλυσή της και στην ενίσχυση της δημοκρατίας », δήλωσε ο Basha.

balkaneu.com

Σχόλια