Εκδήλωση του Δήμου Δρόπολης για την προστασία των παιδιών

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της UNNICEF, παγκοσμίως η εμπορία και διακίνηση παιδιών καλύπτει το 20 % της παράνομης διακίνησης ανθρώπινων ζωών. Μάλιστα, σε τριτοκοσμικές χώρες , η εμπορία και η διακίνηση παιδιών πλειοψηφεί.

Ήταν αυτός ο λόγος, που ο Δήμος Δρόπολης και το Γραφείο Προστασίας των Παιδιών διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και συγκεκριμένα των παιδιών για την καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος.

Η προϊσταμένη του αρμοδίου Γραφείου στο Δήμο, Ευανθία Πάνου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργυρόκαστρου και εκπροσώπους από την Περιφέρεια, πραγματοποίησαν χθες και σήμερα δύο συναντήσεις με μαθητές και δασκάλους, στα σχολεία Δερβιτσανης και Βουλιαρατιου , αντίστοιχα.

Πέραν της κυρίας Πάνου, το Δήμο εκπροσώπησαν και οι Διαχειριστές Κάτω Δρόπολης , κ. Λευτέρης Καραντζας, καθώς και Άνω Δρόπολης, κ. Θανάσης Κουρεμένος.

Οι αρμόδιοι της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αργυροκαστρου, ενημέρωσαν τα παιδιά για τους κινδύνους που επιφέρει αυτό το νοσηρό έγκλημα, καθώς και τη λήψη προκαταρκτικών μέτρων από πλευράς της κοινωνίας, του σχολείου και της πολιτείας.

Σχόλια