Η νέα Αμερικανίδα πρέσβης στην Αλβανία


Η Yuri Kim ορίστηκε από τον Πρόεδρο Donald Trump, ως η επόμενη Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Την Τρίτη, η έμπειρη πρέσβης με πάνω από 20 χρόνια διπλωματικής εμπειρίας και καταγωγή από το Guam, παρουσιάστηκε για ακρόαση επιβεβαίωσης, στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Η Yuri Kim, απόφοιτος της Ακαδημίας «Our Lady» στο Guam, παρουσίασε στην επιτροπή το διεθνές της υπόβαθρο.

«Εάν επιβεβαιωθεί, η τοποθέτηση μου, θα είμαι η πρώτη Αμερικανο- Κορεάτισσα γυναίκα που θα εκπροσωπήσει το μεγάλο μας έθνος ως πρεσβευτής. Θα είμαι επίσης η πρώτη μας πρεσβευτής των ΗΠΑ από το Guam» δήλωσε η Kim.

«Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, είχα το προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα μας από το Υπουργείο Εξωτερικών. Από το Πεκίνο στη Βαγδάτη και τους ενδιάμεσους τόπους, προσπαθούσα να διασφαλίσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ισχυρές, σώες και ασφαλείς, κι ότι ο λαός μας και οι επιχειρήσεις μας ευδοκιμούν» συνέχισε η Kim.

Για εκείνους που σκέφτονται την Αλβανία ως ένα σχετικά δυσνόητο μέρος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Kim τόνισε ότι η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009, σημείο κλειδί και φίλη της Αμερικής χώρα στη μέση μιας προβληματικής περιοχής.

«Λίγοι φίλοι έχουν αγκαλιάσει την Αμερική πιο θερμά. Δημοσκόπηση με δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποστήριξη των Αλβανών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο», δήλωσε η Kim. «Λίγοι σύμμαχοι είναι πιο πιστοί από την Αλβανία, ενώ τα Αλβανικά στρατεύματα βρίσκονται στο πλευρό μας στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία και στο Ανατολικό Μέτωπο του ΝΑΤΟ και λίγοι συνεργάτες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουν περισσότερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

«Θα ενισχύσω με τη βοήθεια των ΗΠΑ διπλωματικά και την εξωτερική πολιτική την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε η προτεινόμενη Πρέσβης για την Αλβανία Yuri Kim

ibna.gr

Σχόλια