Η ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει γυναίκα από τα συντρίμμια

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι εικόνες και η ιστορίες από τις αλβανικές περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό. Όπως αυτή της Lindita Cara στο χωρίο Thumanë που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια από τις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Πυροσβεστικής (ΕΜΑΚ).

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται στο Kënetë, το Δυρράχιο, το Thumanë.

Η οικογένεια Cara είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο πρώτος που ξέφυγε ήταν ο πατέρας της Robert Cara, ενώ η τύχη της μητέρας της και τριών άλλων αδελφών εξακολουθεί να είναι άγνωστη.

Περισσότεροι από 20 νεκροί, πάνω από 600 τραυματίες, και άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων σε ερείπια, είναι ο απολογισμός μιας ημέρας που θα μείνει στη μνήμη των Αλβανών ως η τραγωδία της 26ης Νοεμβρίου 2019. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη του Δυρραχίου και συγκεκριμένα η περιοχή της Thumanë όπου κατέρρευσαν τρεις πολυκατοικίες, ενώ τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε στη Φούσα-Κρούγιας, ούτε στο Kavalishence.

Σε ολόκληρη της περιοχή του Δυρραχίου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις (αλβανικές και διεθνής), που δίνουν μάχη, με τον χρόνο, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Την ίδια στιγμή δεκάδες μετασεισμοί ταρακουνούν τις περιοχές του Δυρραχίου και των Τιράνων

Σχόλια