Όποιος συντηρεί το κατεστημένο, βοηθάει στην επιδείνωση της κατάστασης του Ελληνισμού της Αλβανίας

Στην χωρίς προηγούμενο δύσκολη κατάσταση του Ελληνισμού της Αλβανίας συνέβαλαν εσωτερικοί ομοιογενείς και έξω απ΄αυτόν παράγοντες. Στους εσωτερικούς παράγοντες και προς όλες τις κατευθύνσεις την πρώτη θέση, λαμβάνει η χρονισμένη ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Το περιουσιακό είναι η καλύτερη απόδειξη.

Η ύπαρξη του Ελληνισμού της Αλβανίας και στις τελευταίες γεωγραφικά περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό, απειλείται άμεσα από την μαζική υφαρπαγή με την βοήθεια και την ανοχή του κράτους των γαιών από τους δήθεν πρώην ιδιοκτήτες.
Μόνο στο δήμο Φοινικαίων έχουν υφαρπαχτεί 180 000 στρέμματα λιβαδικές, δασικές και λοιπές εκτάσεις. Μάλιστα οι δήθεν πρώην ιδιοκτήτες διεκδικούν και πήραν τα οικόπεδα που είναι χτισμένα αρκετά χωριά, διότι, εκείνα δεν υπολογίστηκαν το 1991 ως καλλιεργήσιμη γη για να μοιράζονταν με τον νόμο 7501 και οι επιτήδειοι που θέλουν να φέρουν πίσω το οθωμανικό καθεστώς τα ιδιωτικοποιούν με πλαστά χαρτιά. Ταυτόχρονα με τον ακραίο κυνισμό τους, λένε ότι μας κάνουν χάρη, εφόσον δε θα μας παίρνουν και τα σπίτια…!!! Η περίπτωση της Ε. Χρίστου στην Κουλουρίτσα αποτελεί μια μόνο τραγική περίπτωση. Είναι τραγική όχι επειδή απλώς θα πρέπει να πάρει την άδεια του νέου αγά για να έχει αυλή και κήπο …. αλλά γιατί σ΄αυτή την ωμή παραβίαση όλων των δικαιωμάτων της, μέχρι και του δικαιώματος στη ζωή, δεν την υποστήριξε κανείς. Ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ και το κατεστημένο της.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, δλδ το κατεστημένος μιας ηγετικής κλίκας η οποία χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς να ψηφίζεται ποτέ από τους Έλληνες σε όποιες κρατικές εκλογές, διεκδικεί με τη βία και κατά μοναδικό τρόπο την «νόμιμη» εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Αλβανίας, φέρει την πολλαπλή και καίρια ευθύνη γι΄αυτή την κατάσταση.

1. Από τότε που έπαιρνε σάρκα και οστά το φαινόμενο της υφαρπαγής των
γαιών μας (1998) και ο Ελληνισμός έδειξε την μέγιστη ετοιμότητα να αντιδράσει, η ηγεσία αυτή (δεν άλλαξε από τότε) πρόδωσε κυριολεχτικά την ετοιμότητα αυτή. Οι πρεσβείες των χωρών της Ε. Ένωσης και των ΗΠΑ περίμεναν τον υπόμνημα διαμαρτυρίας των Ελλήνων, υπογεγραμμένο από περισσότερες από 15 χιλιάδες οικογένειες, αλλά η ηγεσία αυτή το εξαφάνισε. Στη συνέχεια, εκείνη και οι διοικητικές δομές που επέλεγε, ανέχτηκαν μέχρι σύμπραξης με τους αλλοεθνείς. Σιώπησαν, δεν ακολούθησαν την νομική οδό. (Να φανταστείς, ότι στα 25 χρόνια που συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη υφαρπαγή, είναι ελάχιστες οι υποθέσεις που αναμένεται να εκδικαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Καμία προσφυγή δεν έχει γίνει στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Συνεπώς, για καμιά δικαστική υπόθεση από αυτό το εθνικό έγκλημα δεν έγινε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όταν σ΄αυτό έχουν προσφύγει κατά ιδιωτικό τρόπο δεκάδες Αλβανοί και από την εκδίκαση των υποθέσεων, το αλβανικό κράτος υποχρεούται να πληρώσει περισσότερα από 300 εκ. Ευρώ για την αποζημίωσή τους).
2. Εθνικό έγκλημα αποτελεί και η απερίσκεπτη και ανιστόρητη πολιτική
απόφαση της κλίκας αυτής, να καταργήσει τις μειονοτικές ζώνες, ως ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτό θα άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση της Χιμάρας ως μειονοτική ζώνη (!!)
Λοιπόν είναι γνωστό ότι οι ζώνες αυτές ορίστηκαν αυθαιρέτως από τους Ιταλούς το 1920 και υιοθετήθηκαν απ΄όλες τις αλβανικές κυβερνήσεις χωρίς κανένα νομικό καθεστώς.Το γεγονός τους εξασφάλιζε τις δυνατότητες για την γεωγραφική, εθνολογική σμίκρυνση και αλλοίωσή τους, χωρίς όμως να τολμούν να τις καταργήσουν εντελώς, φοβούμενοι την διεθνή κατακραυγή. Συνεπώς, είχαμε κληρονομήσει έστω και έτσι, μια γεωγραφική ασπίδα του Ελληνισμού, ανεξαρτήτως του μεγάλου αριθμού Ελλήνων στην ευρύτερη αλβανική επικράτεια. Τώρα, οι πολιτικοί αυτοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, δεν ζητούν την κατοχύρωση και διεύρυνση αυτών των μειονοτικών ζωνών για να συμπεριληφθούν και η Χιμάρα, η Νάρτα , το Σβερνέτση, είτε ακόμα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.
Άρα, το αίτημα αυτό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξυπηρέτησε, τουλάχιστον ως ανοχή, τα οργανωμένα σενάρια για την αλλοίωση του Ελληνισμού στις περιοχές με αμιγή πληθυσμό.
3. Είναι γνωστό, ότι το περιουσιακό πρόβλημα στη Χιμάρα, αποτελεί μόνο
την κορυφή του παγόβουνου του γενικότερου θέματος στην Ε.Ε. Μειονότητα. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ, εσκεμμένα (αφού συνέβαλε στην γενίκευση των υφαρπαγών στις άλλες μειονοτικές περιοχές και αφού απαίτησε την κατάργηση των μειονοτικών ζωνών), μετέφερε το βάρος του περιουσιακού ζητήματος από τις υπόλοιπες μειονοτικές περιοχές στη Χιμάρα.
Στην ουσία, διέπραξε και εδώ ό τι και στις άλλες περιοχές. Βεβαιώθηκε ότι οι δήθεν διαμαρτυρίες της γίνονται για να καλύψει τις ευθύνες στη σύμπραξή της στον μηχανισμό λεηλασίας των περιουσιών των Χιμαραίων. Τα όλα στοιχεία μας επιβεβαίωσε έκθεση του Διευθυντή του Κτηματολογίου της χώρας Αρτάν Λάμε,
Αυτό συνεχίζεται. Ενώ κάνει πως οδύρεται για το περιουσιακό, στην ουσία επιτρέπει την εφαρμογή των νόμων λεηλασίας των γαιών στη Χιμάρα. Αν ήθελε η ηγεσία αυτή θα προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ή στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο για μια σειρά νόμων και κυβερνητικών αποφάσεων, (από τον νόμο 93/2015, τις κυβερνητικές αποφάσεις του προηγούμενου Μάρτη και τελευταία την ψήφιση στη Βουλή του νόμου ίδρυσης του κρατικού μηχανισμού για το συντονισμό των στρατηγικών επενδύσεων που παραβιάζουν ωμά τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα στην περιουσία, προβλεπόμενα από το Σύνταγμα της χώρας και τους διεθνείς οργανισμούς). Δεν το έκανε, όπως πραχτικά δεν στήριξε άμεσα κανένα Χιμαραίο (εκτός του κύκλου της) στις προσπάθειες ζωής για την προστασία των περιουσιών τους, με αποτέλεσμα κανείς στη Χιμάρα να μη εμπιστεύεται την ΟΜΟΝΟΙΑ στην προσπάθεια αυτή.
Τον προηγούμενο Μάρτη μετά από παρέμβαση της Αθήνας, ο Ράμα αναδιπλώθηκε παραχωρώντας στους Χιμαραίους 6 μήνες προθεσμία για να καταγράψουν στο κτηματολόγιο της Αυλώνας τις περιουσίες τους πριν τις αναλογήσει κρατικές. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το θεώρησε μέγα επιτυχία! Γι αυτό αναίρεσε, όπως λέει, προηγηθείσα προσπάθεια, προετοιμασίας φακέλων για προσφυγή στα δικαστήρια. (Με ελληνική συνδρομή !) 8 μήνες μετά το αποτέλεσμα είναι μηδέν γιατί οι Χιμαραίοι μετατράπηκαν σε θύματα του αιμοσταγούς μηχανισμού της δικαιοσύνης και του κτηματολογίου Αυλώνας, χωρίς καμιά πολιτική κάλυψη !!!
Επίσης, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, με τη συμπαράσταση όλου του Ελληνισμού, σταμάτησε τα σχέδια για την ανάπλαση της παλιάς Χιμάρας, με το επιχείρημα προστασίας περιουσιών των Ελλήνων. Μόλις όμως έπεσαν φράγκα, το σχέδιο ανάπλασης εφαρμόστηκε με την άμεση υποστήριξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες έθιγαν περιουσίες άλλων Ελλήνων (που δεν ήταν υποστηρικτές του εκεί προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ), για τις οποίες όμως δεν ενδιαφέρθηκε κανείς !!!
Ταυτόχρονα, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαμαρτύρεται για τα εμπόδια που προβάλλουν οι αλβανικές αρχές στην οικονομική δραστηριότητα των Ελλήνων. Όμως ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκεί χαίρει θετική δυσφήμιση. Και άδειες βγάζει και έντονη οικονομική δραστηριότητα αναπτύσσει. (!!!) (Ίσως, εδώ να οφείλονται οι διαμετρικά αντίθετες δηλώσεις του στο μνημόσυνο Κατσίφα, Στα ελληνικά κανάλια είπε ότι εδώ οι Έλληνες ζουν σε κατάσταση τρομοκρατίας, ενώ στα αλβανικά κανάλια ότι στα θέματα ασφαλείας οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όπως όλος ο αλβανικός λαός !! (Βρισκότανε στο Βουλιαράτι επειδή οι επίλεκτες δυνάμεις του κράτους είχαν σκοτώσει έναν Έλληνα!!!).
Η ηγεσία αυτή στη μακρόχρονη θητεία της τηρεί την ίδια στάση και στα εκπαιδευτικά, στα κοινωνικά, πολιτιστικά, στην ενότητα και πολιτική εκπροσώπηση.
Συνεπώς, όποιος βοηθάει τη συντήρησή του κατεστημένου, βλάπτει και τις ελάχιστες δυνατότητες επανόρθωσης του Ελληνισμού της Αλβανίας.!!

Παναγιώτης Μπάρκας
12 Νοεμβρίου 2019
Αναδημοσίευση από τη σελίδα: facebook.com/panibar2011

Σχόλια