Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΕΕΜΜ για το περιουσιακό [Βίντεο]

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής  έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση το περιουσιακό ζήτημα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φοινικαίων και ταυτόχρονα Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου  Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης , κύριος Ζήσος Λούτσης.

Ως προτεραιότητα της πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος των Ελλήνων από την ίδρυσή του και ως  πρωτεύοντας στόχος της νέας δημοτικής αρχής των Φοινικαίων, σε συνεργασία και με το δήμο Δερόπολης καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες να προβληθεί το μέγεθος και η σοβαρότητα του προβλήματος, γιατί πρόσφατα εντείνονται περισσότερο οι επιθέσεις των πλαστογράφων να υφαρπάξουν και την τελευταία πιθαμή γης στον αμιγή χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και στην παραλία. Εκατοντάδες αιτήσεις που θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες από την Επιτροπή Επιστροφής και Συμψηφισμού Περιουσιών δικάζονται τώρα από τα πρωτοδικεία, τα οποία με τη σειρά τους, με αφερέγγυα στοιχεία, παρέχουν περιουσίες σε ψεύτικους αλλοεθνείς διεκδικητές.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο ανησυχητικό επειδή οι δικαστικές αρχές δεν αναγνωρίζουν τους μειονοτικούς δήμους ως ιδιοκτήτες των διεκδικούμενων εκτάσεων, αλλά το κράτος, παρότι η μεταβίβαση από την κεντρική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει γίνει με συγκεκριμένες αποφάσεις μέχρι το 2016. Στην περίπτωση αυτή τα δικαστήρια θεωρούν άνομη την προσφυγή των δήμων.

Υπό αυτές τις συνθήκες από το Κόμμα των Ελλήνων ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους φορείς και φόρα που μπορούν να επηρεάσουν και σταματήσουν αυτή την ωμή παραβίαση και κατάκτηση της πατροπαράδοτης γης του τόπου μας.

Στην έκκληση του κυρίου Λούτση στη Βουλή ανταποκρίθηκαν όλα τα κόμματα να κοινοποιήσουν στα ευρωπαϊκά φόρα τον έντονο προβληματισμό με τις περιουσίες στην ΕΕΜ, ενώ ταυτόχρονα εκ μέρους του εκπροσώπου του κόμματος για τα περιουσιακά κυρίου Ηλία Θάνου κατατέθηκαν σε όλες τις παρατάξεις φάκελοι για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Κωσταριού. Σε συνέχεια, από το ειδικό γραφείο νομικής διαχείρισης των περιουσιών που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Φοινικαίων προετοιμάζονται φάκελοι για όλες τις υποθέσεις καταπάτησης με στόχο την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το περιουσιακό ζήτημα έγινε γνωστό και στην αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ που επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες το Δήμο Φοινικαίων.

Η διευκρινιστική ομιλία του κυρίου Λούτση στην Ελληνική Βουλή ας  σταθεί αφορμή κινητοποίησης όλων των  ενδιαφερόμενων και των αρμοδίων να λυθεί οριστικά αυτό το ζήτημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια