Νέα προβλήματα στα ορεινά της Άνω Δρόπολης απ'την έντονη βροχόπτωση

Νέα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στο οδικό δίκτυο της Άνω Δρόπολης.
Έτσι, για ακόμη μια φορά, στο δρόμο που οδηγεί στα χωριά Σελλειό - Κλεισάρι υπήρξε καθίζηση, ενώ και τα χωριά Λόγγος - Κοσσιοβίτσα αποκόπηκαν από το κεντρικό δρόμο, αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν την πρόχειρη γέφυρα που είχε φτιαχτεί.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας , έπιασαν δουλειά μηχανήματα του Δήμου, για να ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί στα χωριά Σελλειό - Κλεισάρι.
Στο δεύτερο σημείο, αυτό της Κοσσοβίτσας - Λόγγου, οι υπηρεσίες του Δήμου που έφτασαν επί τόπου, δεν μπόρεσαν να παρέμβουν, λόγω καιρικών συνθηκών.

Η αδελφότητα Λογγιωτών με δημόσια παρέμβασή της, κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή για παραλείψεις και ανικανότητα και την νυν δημοτική αρχή για καθυστέρηση.
"Στο ίδιο έργο θεατές για έναν ακόμα χειμώνα. Η ανικανότητα και οι παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά και οι καθυστερήσεις της νέας δημοτικής αρχής στο θέμα της κατασκευής της γέφυρας έχουν σαν αποτέλεσμα αποκλεισμένα χωριά.Δεν είμαστε αφελείς ότι θα λυθεί το θέμα μέσω της κοινοποιήσης αυτής, εξάλλου ο χειμώνας μιλά από μόνους του και στο θέμα το δικό μας τα παχιά λόγια τα παρέσυρε εύκολα.", αναφέρουν σε ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε διευκρίνηση προχώρησε η παρούσα δημοτική αρχή προς τους Λογγιώτες.
"Ο Δήμος Δροπολης, οφείλει μια δημόσια διευκρίνιση προς τους απανταχού Λογγιωτες:
1. Η νέα δημοτική αρχή διανύει μόλις τον πέμπτο μήνα της θητείας της.
2. Παρέλαβε το Δημο με άδεια ταμεία
3. Σχετικά με τη Γέφυρα στο Λόγγο, δεν υπήρχε μελέτη για την κατασκευή της.
4. Αμέσως τη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή ενέκρινε κονδύλιο για τη μελέτη της Γέφυρα στο Λόγγο.
5. Αυτό έγινε πράξη και η Μελέτη για το συγκεκριμένο έργο είναι έτοιμη, όπου το κονδύλιο για την κατασκευή της Γέφυρας θα πρέπει να ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια Λεκ ( παλιά)
6. Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 ,το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του νέου έτους, όπου συμπεριλαμβάνεται και κονδύλιο για την κατασκευή της Γέφυρας του Λόγγου.
7. Ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, κ. Δημήτρης Τόλης, εγγυάται τους κατοίκους των χωριών Λόγγου και Κοσιοβιτσας ,πως εντός του 2020 η Γέφυρα θα είναι έτοιμη.
Επίσης, όπως έχουμε υποχρέωση, θα είμαστε έτοιμοι και θα ανταποκριθούμε, εντός των δυνατοτήτων μας, σε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Εντούτοις, ο Δήμος Δρόπολης ευχαριστεί την Αδερφοτητα Λογγιωτων για την κατανόηση που επέδειξε,όπως κι εμείς κατανοούμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση τους."

Αδελφότητα Λογγιωτών: Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη Δημοτική Αρχή Δρόπολης
Συνέχεια στον -ιδιότυπο- δημόσιο αυτό διάλογο έδωσε η αδελφότητα Λογγιωτών με νέα ανάρτηση της:
"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Δημοτική Αρχή Δρόπολης για την άμεση επίσημη απάντηση που ανήρτησε στη δικιά μας χθεσινή ανάρτηση με αφορμή τον αποκλεισμό των χωριών Λογγου και Κοσσοβιτσας λόγω της καταστροφής της πρόχειρης διάβασης από την χθεσινή έντονη κακοκαιρία. Στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής γίνεται λεπτομερής ανάλυση στο σύνολο της κατασκευής της γέφυρας με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2020. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη στο δύσκολο αυτό πρόβλημα που κληρονόμησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από την οποία δεν είχαμε λάβει ποτέ σοβαρή απάντηση για την κατασκευή της γέφυρας. Η Αδελφότητα Λογγιωτών είναι στο πλευρό του Δήμου Δρόπολης για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων όπως της γέφυρας αλλά και του υπολοίπου εσωτερικού δικτύου του δρόμου κ. α. και μέσα από την ειλικρινή συνεργασία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.", γράφουν σε νέα ανάρτησή τους.

Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και σε άλλα χωριά του Δήμου Δρόπολης, όπως σε Δερβιτσάνη και Γοραντζή









Σχόλια