Γρηγόρης Νιώτης: Να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των Ομογενών

Με δήλωση του τοποθετήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Γρηγόρης Νιώτης, στο φλέγον ζήτημα για τους Βορειοηπειρώτες, το συνταξιοδοτικό.

Σας παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του κυρίου Νιώτη.

"Η δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικού Νόμου από τον αρμόδιο Υπουργό κ Βρούτση, φέρνει πάλι στο προσκήνιο το απαράδεκτο πρόβλημα της προσβλητικής και αντισυνταγματικής αντιμετώπισης των Ασφαλισμένων υπερηλίκων Ομογενών μας από την Αλβανία. 

Το σχέδιο νόμου διατηρεί την εξαίρεση των Ελλήνων Ομογενών από την λήψη του συνόλου της Εθνικής σύνταξης, που καθιερώθηκε με διάταξη του ν 4387/2016 ( νόμος Κατρουγκαλου) , καθώς τους ενέταξε στους « Εκτός ΕΕ πολίτες.» , αγνοώντας ότι είναι Έλληνες, που χωρίς δική τους υπαιτιότητα στερήθηκαν την Ελληνική υπηκοότητα. 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ , η οποία ως αντιπολίτευση δια δηλώσεως του Π/θ κ Μητσοτάκη έχει δεσμευθεί να άρει αυτή την αδικία, αλλά και το σύνολο των κομμάτων του Κοινοβουλίου, καλούνται να διορθώσουν αυτή την άνιση μεταχείριση και να εξομοιώσουν τους Έλληνες Ομογενείς με τους Ελλαδίτες , εφόσον έχουν τις ίδιες εισφορές και τον ίδιο χρόνο Ασφάλισης. 

Επίσης η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την ψηφισθείσα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ( Μάιος 2019) τροπολογία , με την οποία αίρονται οι περιορισμοί διαμονής για την λήψη του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Ομογενών εξ Αλβανίας, το οποίο θεσμοθέτησε για πρώτη φορά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ύψος των 360 €. 

Ας φροντίσουμε για την ισότιμη μεταχείριση των Ομογενών μας, ώστε να μην ξύνουμε πληγές του παρελθόντος και να οδηγούνται οι Ομογενείς στην στήριξη τους από ακραίες φωνές. "


Σχόλια