Ευχαριστήρια επιστολή Ιταλών Ευρωβουλευτών στην Αλβανία

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απέστειλαν Ιταλοί Ευρωβουλευτές την Τρίτη για την αποστολή 30 γιατρών και νοσοκόμων στην Ιταλία, ώστε να συνδράμουν στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

«Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την προσωπική μας εκτίμηση για τον αποστολή δεκάδων υγειονομικών υπαλλήλων στην Ιταλία από τη Δημοκρατία της Αλβανίας», υπογραμμίζουν.

«Η παρουσία Αλβανών γιατρών και νοσηλευτών στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, είναι μια πολύτιμη χειρονομία φιλίας και αδελφοσύνης που πάντα συνδέει τις χώρες μας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι Ευρωβουλευτές.

«Μόνο μαζί μπορούμε να περάσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον COVID-19 και οι προσπάθειές σας αντιπροσωπεύουν την ουσιαστική συμβολή στην επίτευξη αυτού του κοινού στόχου», τονίζουν.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η αλληλεγγύη που επιδείξατε είναι μια έκφραση των σημαντικών αξιών που ενέπνευσαν τη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαιρετίσαμε την απόφαση του Συμβουλίου να ξεκινήσει επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ και προσβλέπουμε να δούμε σύντομα την Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.» καταλήγει η επιστολή των Ιταλών Ευρωβουλευτών.

balkaneu.com

Σχόλια